Ретроградният Меркурий и неговите уроци

Ретроградният Меркурий и неговите уроци

Ретроградният Меркурий се случва ежегодно по 3 или 4 пъти, като носи със себе си особена енергия, която може да ни провокира да правим странни неща.

Сама по себе си ретроградността означава застой, покой или че планетата спи. Именно затова ретроградността на Меркурий не ѝ позволява тя да се грижи добре за дейностите, които иначе управлява.

За 2020-та година Меркурий ще е ретрограден:

- между 17 февруари – 10 март - старт в Риби (2:53 часа) и край във Водолей (5:48 часа); 23 дни ретрограден Меркурий;

- между 18 юни – 12 юли - старт в 7:59 часа и край в Рак (11:26 часа); 25 дни ретрограден Меркурий

- между 14 октомври – 3 ноември - старт в Скорпион (в 4:04 часа) и край във Везни (19:49 часа); 21 дни ретрограден Меркурий.

Какво представлява ретроградният Меркурий и какви промени носи?

Ретрограден Меркурий

Според астрологията Меркурий определя умението ни да мислим, да общуваме с другите, да правим анализи и да се учим. Когато планетата се движи в прав ход, това става леко и бързо. Когато ходът стане обратен, това означава, че всичко научено до момента трябва да бъде осмислено, да бъде прекарано през собствената призма, за да се прецени значението на наученото за личността.

Ретрограден Меркурий се случва всяка година само 3-4 пъти за период от около 20 дни за всеки ретрограден ход. Това са дни за жътва, тоест Меркурий ни сочи да се обърнем навътре в себе си, да разберем къде сме и кои сме, да потърсим и осмислим какви са връзките ни със заобикалящите ни хора, защото всяко ново начинание изисква да се свържем с другите. В този период трябва да останем повече насаме със себе си, да не изнасяме своята същност навън, а да се вслушваме във вътрешния си глас.

Ретроградният Меркурий е време, в което човек повече трябва да мисли, отколкото да действа. По време, когато планетата е ретроградна в знака на Скорпиона например, човекът има шанс да се свърже с най-дълбоката си вътрешна същност.

Езотеричните знания твърдят, че това е момент, в който Орфей, който символизира духа, слиза в подземното царство, за да изведе оттам Евридика, която е символ на душата. Това в реалността е силно време, през което можем да опознаем страховете си и да успеем да се разделим с тях.

Знаем от митологията, че Орфей губи Евридика, защото се усъмнява в условието на бога на подземното царство да не поглежда назад, докато не излезе от света на мъртвите. Алегоричният смисъл на този мит е, че това, което погубва душата ни, са нашите съмнения.

Ретроградният Меркурий ни дава време още веднъж да осмислим тази истина и да не повтаряме грешките си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати