Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически събития»Най-безумните съдебни битки в историята

Най-безумните съдебни битки в историята

3 от 4 Снимки

Грешна прогноза за времето


Случвало ли ви се е да се подлъжете от прогнозата за времето? Най-вероятно да. Какво друго можете да направите освен да споменете семейството на синоптиците и да продължите деня си. Не така стояли нещата при израелката Асме Рихтер. Тя имала подобно неприятно преживяване. Въпреки това, вместо да продължи деня си, тя завела съдебно дело срещу телевизионния канал, излъчил прогнозата за времето, за злоупотреби.

След като изслушала прогнозата за времето, където се казвало, че денят ще бъде слънчев, тя излязла от дома си леко облечена. Разразила се буря и дамата се разболяла от грип. Рихтер пропуснала четири работни дни и дала 38 долара за лекарства. За компенсация посикала от съда телевизията да я обезщети с хиляда долара за стрес и пропуснати ползи, както и извинения от дежурния синоптик. За да избегне лошата реклама, телевизионната станция сключила извънсъдебно споразумение и платила на жената 1000 долара, а синоптикът й се извинил официално в ефир.

Когато чуем за съдебни дела, много от нас се сещат за адвокати в скъпи костюми, които се опитват да проведат делата си в тържествени съдебни зали. Всичко изглежда толкова сериозно, изпълнено с драматични въпроси в търсене на истината.

Разбира се, тази представа ни е изградена от многото адвокатски филми, заливащи ни от телевизионния и кино екран. За сблъскалите се с българското правораздаване реалността е малко по-различна.

Факт е обаче, че най-лудите съдебни битки в историята идват от там, откъдето идват и филмите и сериалите – САЩ. Наскоро там нашумя случаят, в който недоволен клиент опита да съди Ред Бул за фалшив маркетинг, след като е открил, че енергийната напитка не му е дала крила.

Не е изненадващо, че той твърди, че напитката не е усъвършенствала физическата или интелектуалната му мощ, дори и след десетилетие пиене. Ето още няколко нелепи примера за най-безумните съдебни битки в историята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати