Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Най-лудите учени и техните ужасяващи експерименти

Най-лудите учени и техните ужасяващи експерименти

3 от 4 Снимки
Най-лудите учени и техните ужасяващи експерименти
Снимка: ThedailyomnivoreNet

3. Хенри Хайман


Живелият през 19-ти век британски учен Хенри Хайман заразявал 4-5-годишни деца с гонорея, за да докаже, че и те могат да страдат от тази болест. По онова време в научните среди царяло мнението, че поради спецификата на заразяване с тази болест, предавана по интимен път, децата са имунизирани срещу нея. Хайман с ужасяваща готовност доказал, че всички грешат, като инжектирал вируса на над 100 деца;

Научният напредък изисква риск. Дължим днешния напредък на смели визионери, които с действията си са направил всяка една част от живота ни по-добра. Това е станало с цената на много усилия и години експерименти.

Има обаче една група учени, които са останали в историята с определението луди. Те се помнят единствено със страх и отвращение.

Обектът на болната амбиция на някои деятели на науката не се ограничава само да опитните мишки. Обикновено хората, описани в галерията по-горе, подлагат други човешки същества /дори и деца/ на ужасни изпитания, само и само да видят какво ще стане. Вижте най-бруталните опити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати