sanovnik.bg»Статии»Притчи»Приказки»Приказка за правилния избор в любовта

Приказка за правилния избор в любовта

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k1k
Любов

Един крал решил, че е време дъщеря му да се омъжи и затова повикал всичките ѝ кандидати в царството. Те били готови на всичко, за да спечелят сърцето на принцесата.

Тя обаче не пожелала да говори с никой от тях и заявила на баща си, че кандидатите трябва да се разделят на групи и на следващия ден ще се види с първата група.

Бащата не разбрал желанието на дъщеря си, но не спорил с нея, а предал думите ѝ на женихите, които я чакали за среща.

В това време принцесата се преоблякла тайно, като бедно момиче и взела кошница с цветя със себе си. Тя успяла да срещне кандидатите си, които напускали разочаровани двореца, и им предложила от цветята.

Повечето благородници дори не приближили преоблечената принцеса, а някои от тях дори я нагрубили. Един от кандидатите обаче се спрял до нея, купил цветята и ѝ казал, че е много красива.

На другия ден принцесата трябвало да се види с благородниците и всеки един от тях да ѝ се представи. Още щом влязла, тя казала на баща си, че вече е избрала бъдещия си съпруг.

Всички благородници гледали с недоумение и твърдели, че тя дори не ги познава. Тогава принцесата разкрила тайната и заявила, че ще се омъжи за онзи, който я харесал и като бедно момиче.

- Моят учител ме е съветвал да избера мъж, който ще ме обича, цял живот. Затова исках първо да ви се представя, облечена в дрипи, и сега ще съм сигурна, че мъжът ми не иска да е с мен не само заради външността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest