sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Австралийски крокодил изяде човек

Австралийски крокодил изяде човек

Крокодил

Полицията в Австралия изследва останки, които са намерени в стомаха на крокодил – властите предполагат, че останките са човешки. Вероятно изяденият от крокодила е мъж на 22 години, който е изчезнал по-рано.

Крокодилът е застрелян от местни ловци, които са организирали хайка, за да хванат животното. Всички хора на острова смятат, че момчето е изядено от крокодила, но на този етап няма потвърдена информация, че останките, които са намерени в стомаха му са човешки.

Сержант Антъни Дютром от местната полиция споделя, че, ако действително изследванията потвърдят, че останките са на младежа, това ще бъде истински шок за неговото семейство. Ужасният инцидент всъщност не е прецедент на тази територия – само преди малко повече от месец, през юни, друг мъж бе изяден от крокодил.

Това се е случило по време на разходка с лодка, като свидетели на ужасяващия инцидент са станали и семейството на мъжа. В началото на годината, през месец януари, момченце на 12 години също бе изядено от крокодил. Това се е случило в национален парк Какаду.

В същия този парк, 62-годишен мъж бил нападнат от крокодил, който е бил с дължина 4.7 метра. От полицията обясняват, че семейството на мъжа също е било с него. Още не е известно чии са останките, намерени във влечугото.

Миналата година през лятото друг младеж, на 26 години, намери смъртта си в Австралия. Младият Шон Кол, който е бил компютърен специалист, решава да поплува заедно със своите приятели в река Мъри. Реката се намира на около 60 мили източно от Дарвин.

Шон е сграбчен от крокодил, който е бил почти два метра. Полицията е намерила останки от тялото на 26-годишния компютърен специалист недалеч от мястото, където приятелите му са го видели за последно.

След като през 1971 година тези влечуги бяха обявени за защитен вид, броят им непрестанно расте – според специалисти, крокодили, които живеят в солени води, могат да достигнат до седем метра дължина и да тежат цял тон. Тези животни са типични за тропическия север в Австралия, уточняват учените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest