sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»От какво да се откаже човек, за да е щастлив?

От какво да се откаже човек, за да е щастлив?

МаринаМарина
Джедай
162
Щастие
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Трудно е да се дават съвети как да живее един човек, за да се чувства щастлив, защото това е много субективно усещане - за някои от нас определени неща са ценни и важни, а за други не са. Нека обаче се опитаме да разграничим нещата, да освежим съзнанието и да го насочим към други цели и постижения, които биха донесли след себе си позитивизъм и удовлетвореност. И нима това не е щастие?

Не искайте винаги да сте прави!

Нещото, което в повечето случаи е трудно постижимо, е човек да не се бори с това винаги да е прав. Важно е да бъде погледнат конкретният казус от всички страни и при евентуално несъответствие да се признае грешката, вместо да се търсят виновни.

А и да сме прави, понякога е по–добре да замълчим, за да живеем по–щастливо занапред. И заедно с това нещото, което може да облекчи страданието, е да не се стараем да контролираме всички и всичко. Оказва се, че някога ако събитията се развият сами, ще бъдат по–благодатни за всички.

Свобода

Поемете отговорност за деянията си!

Да поеме човек отговорностите за своите деяния също трябва да бъде приоритет в начина на живот. Не е честно да бъдат обвинявани околните за личностните грешки и пречки в живота и развитието на отделния индивид. Полезно е човек да остане насаме със собственото си Аз, за да получи отговорите, които не се е осмелявал да открие до момента. И както казва Екхарт Толе, Умът е един великолепен инструмент, ако се използва правилно. Ако ли не, той става много разрушителен.

Разширете мирогледа си!

Преимущество ще е и разширяването на мирогледа - животът трябва да продължи, без да му бъдат налагани ограничения, без на всяка крачка да има пристъп на недоволство. Спрете да се оплаквате от хората, събитията и други, които Ви натъжават и правят нещастни, защото всичко идва от психическата нагласа, а Вие може да я промените. Започнете да мислите позитивно и ще бъдете по–щастливи. Към тези съвети се опитайте и да потиснете критиките към околните. Скоро ще усетите как товарът на Вашите плещи изчезва моментално.

Приятели

Бъдете себе си!

Следващата стъпка, която също не е лесна за мнозина от нас, е неспособността понякога човек да бъде такъв, какъвто е. Разбира се, че сред заобикалящите ни всеки трябва да държи поведение според негласно обявените норми, което обаче не означава да не бъдете себе си. Ще видите сами колко по–лек и усмихнат ще е всеки Ваш ден, ако разгърнеше Вашата същност. Хората оценяват искреността и увереността на ближния в своето съществуване.

Забравете за страховете си!

И не на последно място е способността да се откаже човек от своите страхове, независимо на какво са базирани те. Защото всичко е в ума - коригирате ли него, всичко ще си дойде на мястото. Напомняйте си и думите на именития Ф. Д. Рузвелт: Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх.

Не живейте според очакванията на останалите, не се извинявайте за неща, които не са във Вашите компетенции, бъдете самите себе си и ще усетите свободата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest