Кошмарите, които всички сънуват
Nightmares That Everyone Has
Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Кошмари»Кошмарите, които всички сънуват

Кошмарите, които всички сънуват

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k720
Кошмари

Проучване на американски и японски изследователи показа, че независимо от националността, всеки човек сънува пет основни кошмара, чиито сценарии е доста еднакъв.

Падащи зъби

От изследване на американски антрополози през 1958 година става ясно, че 20.8% от американците и 16.1% редовно сънуват как зъбите им падат.

Според психолозите този сън символизира човешкия страх от смъртта и колкото по-често един човек го сънува, толкова по-голям е страха за живота и здравето му.

Философът Томас Хобс смята, че сънят за падащи зъби показва, че дадения човек не е доволен от настоящето си.

Зъби

Изпитване

Поне веднъж в живота си всеки човек е сънувал, че е изпитван, като този кошмар не стига единствено студенти и ученици, а и хора, които отдавна са завършили образованието си.

Смята се, че сънищата свързани с изпитване показват на един човек, че той стига лимита на възможностите си и се страхува, че в един момент няма да успее да оправдае очакванията на близките и колегите си.

Падане от високо

Падането от високо също попада сред най-често срещаните кошмари, които се сънуват от повечето хора.

Падането в съня символизира почивката, от която един човек се нуждае, защото според експерти, ако сънувате този сън, означава, че в ежедневието си се опитвате да контролирате всичко и това ви напряга.

Сън

Затвор или капан

Сънят, в който един човек се намира заключен в стая или в затвор и се чувства все едно е в капан, от който няма бягство, показва, че този човек се чувства много несигурен.

Психолози казват, че милиарди хора сънуват този кошмар и обикновено те имат проблеми с децата, доходите или професията си.

Експертите съветват тези хора да излязат от рутината и да се опитат да променят с нещо позната действителност.

Голота

Сред най-популярните кошмари попада и сънят, в който сънувате, че сте голи пред много хора.

Според теорията на Фройд, когато човек се плаши от сън, в който е гол пред много хора, означава, че той се притеснява за репутацията си и от всеобщото внимание.

Голият сън символизира и че се опитвате да скриете нещо, което може да ви злепостави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest