Sanovnik.bg»Статии»Астрология»Хороскопи»Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k734
Календар на траките

Редица археологически открития и свидетелства на древногръцки хронисти показват, че подобно на египтяните, маите и шумерите, траките също са можели да изготвят невероятно точен астрологичен хороскоп.

Древните балкански астрономи са имали удивителни познания за небесните тела и влиянието им върху хората. Тракийският жрец Деценей например свидетелства за съществуването на 350 звезди, които са ориентирани към Слънцето.

Гръцките хронисти описват календара на траките като изключително добре изготвен, подчинен на всички взаимовръзки между Небето и Земята, Човека и Природата.

В Древността тракийските жреци са се славели като отлични астрономи, дори се смята, че тракийски жрец е предложил на Юлий Цезар календарната структура, в която с изумителна точност е изчислил 365.25 денонощия.

Бегликташ

Именно този тракийски календар е въведен в употреба с официален декрет на Юлий Цезар, като в една година са поместени 365 дни, а всяка четвърта година е обявявана за високосна с 366 дни.

В края на 70-те година на миналия век при разкопки на тракийски храм в близост до град Първомай археологът Божидар Чапъров открил каменен календар във формата на конус.

По този календар е имало вдлъбнатини, които според експертите са отбелязвали датите 21 март, 21 юни, 21 септември и 21 декември, чрез които древния народ е отбелязвал смяната на сезоните.

Жрица на траките

Според хипотезата на Александър Фол, който от десетилетия изучава Долината на тракийските царе и древните обсерватории, звездните карти на траките са изготвени с невероятна точност.

Археолозите смятат, че откритото през месец май 2013 година древно тракийско светилище над село Бузовград освен за култовите ритуали и погребения на траките е служело и за поддържане на техния календар.

Древните траки са познавали небесните закони, а хороскопът им се основава на тракийските богове, като е наречен Врата на богинята. Според него месецът ви на раждане може много точно да определи характера и съдбата ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest