Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Кои са стъпките към духовно развитие

Кои са стъпките към духовно развитие

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k732
Духовно развитие

Погрешно е да се смята, че четенето на книги и посещаването на духовни семинари са ключът към духовното развитие.

Истината е, че духовният подем може да се контролира от самите нас.

Духовното развитие зависи от овладяването на няколко стъпки.

Освободете се от миналото

Духовност

Това, което ви се е случило в миналото, не може да бъде променено. Живеейки в миналото, човек губи възможността за нови преживявания, а емоционалният товар го съпътства в неговото настояще и бъдеще.

За да се развиете духовно, е необходимо да погледнете напред и за загърбите миналото си – хубаво или лошо.

Не се страхувайте от грешките си

Грешките могат да бъдат най-добрият учител на човек. Трябва да се научите да гледате на грешките си като на възможност да получите повече опит. Приемете своите несъвършенства и отворете съзнанието си, за да се научите на нещо ново.

Бъдете мотивирани

За да се развиете духовно, е необходимо да вложите много енергия и всеотдайност. Трябва да сте мотивирани, за да извървите пътя на развитието.

Приемете нещастието

Много теории доказват, че позитивното отношение към живота може да ни направи щастливи. Щастието не е лична характеристика или генетично предавано качество - то е избор. Само че рядко имаме късмет да ни заобикаля само щастливи моменти.

На всеки му се случва да изпита завист, яд, гняв или други негативни емоции, които да го направят нещастен. Важното е да приеме реалността, такава каквато е, и да продължи напред.

Оценете настоящето

Щастие

В материалния свят е трудно да се развиваме духовно. Но, когато започне да преследваме вещи, забравяме за това, което вече имаме и вече сме постигнали - приятели, семейство, кариера.

Важно е човек да оценява това, което има, тук и сега и ще намери щастие и в настоящето.

Придобивайте нови умения

Човек трябва да е отворен за новото, за да не попада в застой. Бъдете активни, проявете страст и любопитство към новите неща. Така ще можете да развиете своите качества и умения.

Поемайте отговорност

Рядко можем да контролираме външните обстоятелства, които влияят на живота ни, но е задължително да поемаме отговорност за собствените си постъпки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest