Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зли сили и енергия»Как ни помагат баенето и леенето на куршум

Как ни помагат баенето и леенето на куршум

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k730
Баячка

Ритуалите на баене и леене на куршум съществуват от 6000 години. Въпреки че баячките и лечителките са били преследвани от църквата, а науката ги е осмивала - те са оцелели като магическа категория. По българските земи тези обреди се практикуват от времето на траките.

Баенето е словесен магически ритуал, при който се произнася твърдо установен текст. Това заклинание има за цел да прогони или умилостиви болестта. До ден днешен българите се обръщат към този ритуал, за да се спасят от физически или психически заболявания.

Уроките са вид вмешателство в личния път на човек. Хората със слабо защитно поле позволяват на тази тъмна сила да проникне в същността им.

Вещица

Легенди разказват, че когато се роди човек, на небето се появява неговата звезда-пазител. Според народните вярвания хората със слаб ангел, наричани „слабо звездни“, са по-податливи на уроки, отколкото хората със силен ангел, наричани „силно звездни“.

Според друго поверие, когато се раждаме, на дясното ни рамо застава ангел, който ни подтиква към добрини, а на лявото дявол, който ни кара да вършим злини.

Най-често обектът на урочасване е красотата или положителна характеристика.

Вярва се, че човек може да бъде урочасан не само от „лош поглед“, но и от прекалена радост. Една българска поговорка, която гласи: „Много хубаво не е на хубаво“, подкрепя това твърдение.

Мистерии

Според народните вярвания най-лесно урочасват погледите на хора със „змийски очи“.

Леенето на куршум е лечебен метод срещу уплаха, тревожност или безсъние. При този ритуал се използва парче олово, което се разтопява на огън, и се пуска в студена вода.

Коренът на страха се търси на три места – главата, гърдите и колената. Мястото, където оловото изпуска най-много парченца, е източникът на страха.

Според практикуващите този метод куршум трябва да се лее до 40 дни след инцидента, предизвикал уплаха. Важно условие, да за се прогони страха, е вярата в изцелението – както на лечителя, така и на лекувания.

Според медиците този ритуал има ефект заради силата на самовнушението. Те смятат, че приятната и спокойна обстановка, създадена от знахаря, помага много повече на човек да се освободи от напрежението, а самият ритуал служи само за да се подсили мистичността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
59
45
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Румпелщилскин
Румпелщилскин
18.06.2014 15:34
Драги прави се с дадена цел обикновенно се слага под възглавницата след като вече са баели над оловото за да ,,вземе" страха а след това се хвърля във вода за да се неутрализира както ви казах драги прави се с дадена цел
2
0
Просветена
Просветена
16.12.2013 16:38
Думичките на баячките обикновено са молитви, знам защото баба ми баеше, но не ни е казала точно коя молитва използва.
0
0
красимира
красимира
22.11.2013 02:17
Научете се сами да си баете,ще ви бъде от полза .Аз в момента търся начин да се науча.никоя баячка не си казва думичките
12
0
Ана Иванова
Ана Иванова
11.11.2013 17:19
Как мога де се свържа с човек, който се занимава с леене на куршум?
2
0
angeli7o
angeli7o
08.09.2013 22:46
На мен като малка няколко пъти са ми лели курщум и много ми е помогнало това. Мислила съм по въпроса дали е от самовнушение, но аз бях много малка и не осъзнавах тези неща. А и бабите ме караха да ми се лее куршум, в никакъв случай обстановката или знахарката не ме успокояваха, правех го, защото ме караха. Но наистина ми помогнаха много.
6
0