sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духове в Тексас

Духове в Тексас

AdminAdmin
Дарт Вейдър
669366
Духове в Тексас
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Ресторант Catfish Plantation се намира в Уаксахачи, Тексас. Градът е известен със своите исторически сгради и къщи, а самият ресторант - с духовете, които го обитават.

Catfish Plantation се намира във викторианска къща, построена през 1895 от фермер на име Андерсън, а през 1984 е купена от семейство Бейкър. До 1970 тя е била частен дом, после е използвана за докторски кабинет и преди закупуването й от семейство Бейкър е служила за няколко провалили се ресторанта.

През 2007 сем. Бейкър продава къщата на друго семейство - Ландис, които извикват асоциацията за Изследване на необясними феномени. Установява се, че къщата е обитавана от различни духове, категоризирани като „приятелски настроени и позитивни”.

Духовете са на две жени и на един мъж:

Каролин - жена, живяла в къщата между 1953-1970 със семейството си. Умряла е на 80, но явно не е разбрала това. Елизабет Андерсън - 20 годишната дъщеря на Ендерсън, която е удушена в деня на сватбата си или от бивш приятел, или от бивша приятелка на бъдешия й мъж. Уил - призрак на мъж, живял в къщата по време на Депресията.

Когато в началото семейство Бейкър купува къщата, мъжът е работел още в Далас и съпругата му е била единствения й обитател. Отключвайки вратата една сутрин тя подушила аромата на прясно сварено кафе, което намерила в кухнята. Явно духът на Каролин бил много гостоприемен. Три седмици по-късно обаче госпожа Бейкър намерила на пода всичките си кафени чаши натъпкани в един самовар, с което Каролин се е опитала да й каже :”Време е да си събираш нещата и да си тръгваш”.

След това служители на ресторанта започват да разказват на собственичката за летящи във въздуха чаши за кафе, за храна, изскачаща от нищото, а накрая и за винени чаши, които се разбивали с гръм и трясък на пода. Станало ясно, че Каролин не одобрявала употребата на алкохол в къщата й.

Първата поява на Елизабет станала по време на сеанс, който се провеждал в столовата от Рут Джоунс, местен медиум. Чуло се почукване по стената, пламъкът на свещта, намираща се на масата, станал по-ярък, вратата шумно се отворила и в стаята се появила млада жена, облечена със сватбена рокля. Духът на Елизабет започнал да се появява често до предния страничен прозорец.

Елизабет също обичала да държи контакт с хората, докосвайки ги и е била позната и с това, че обичала да изпраща клиентите до къщите им. Една вечер г-жа Бейкър, занимаваща се с някаква документация, усетила допир до ръката си. Твърди се, че това била Елизабет, която я е задържала за около 15 минути.

Един ден семейство, с бебето си на име Алиша, седнало да се храни на масата до страничния прозорец, на който изведнъж се изписало „Алиша”. Това явление е потвърдено от сервитъорката и от г-жа Бейкър.

При друг случай Елизабет последвала една дама, клиентка на ресторанта, до дома й. Вероятно това се е случило, тъй като дамата изказала по време на вечерята си симпатиите си спрямо Елизабет. В 23.30 призракът се появил до леглото й и й поднесъл старинна кутийка с пудра с думите : „Заповядайте”. Девойката се виждала ясно - с нежни кафяви очи, права кестенява коса и с бежова рокля от 1900.

Духове в Тексас

Третият призрак, Уил, обичал да седи на огромната предна веранда. Поглеждайки в тази посока полицаи са видели мъж, облечен в работни дрехи. Когато слезнали от колата си, те се насочили към него, но точно пред погледа им той изчезнал.

Други случки, показващи призрачно наличие, са судените тръпки, които побиват човек, счупените часовници, които тиктакат, вратите, които сами се отключват и заключват и много други.

Направени са многобройни проверки от медиуми, за да се идентифицират странните обитатели. По времето, когато сем. Бейкър все още е било собственик на имота, в ресторанта са се разпространявали брошури, обясняващи на клиентите за призрачното присъствие. В предверието е била поставена табела: „Ако сте имали среща с дух, моля Ви, кажете ни! ”

Затова можете да се насочите към ресторант “Catfish”, където ще намерите страхотна призрачна компания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Райна
Райна
19.08.2014 22:00
Ще седна спокойно. Ще си поръчам кафе и тъкмо, когато ще ми го донесат, онзи дух на жената да ме удуши :D
0
0
likeit
likeit
14.11.2013 01:54
вярвам че съществуват
0
0
ДжДж
ДжДж
01.04.2012 11:05
Все пак са гостоприемни :D
0
0