sanovnik.bg»Статии»Сънища»Факти за сънищата»Защо ни преследват повтарящи се сънища

Защо ни преследват повтарящи се сънища

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Повтарящи се сънища

Сънищата, според някои хипотези, служат за преразглеждане на някои наши навици и за подпомагане на личността да вземе правилното решение.

Когато ни преследват повтарящи се сънища, това означава нещо наистина важно. По този начин подсъзнанието ни се опитва да ни покаже, че не сме взели правилното решение или още не сме успели да се справим с трудната ситуация.

Подсъзнанието използва метода на повтарянето, за да може в съзнанието ни да се запамети наистина важно съобщение. Това повтарящо се действие означава, че нашата реакция към ситуацията, която е наболяла, не се променя в правилната посока.

В това се състои феноменът на повтарящите се сънища, към които трябва да се отнасяме наистина сериозно. Темата на съня се повтаря, макар че сцените в него могат да са различни.

Съществува и друг вариант – в който сцената е една и съща, независимо от темата на съня. Тези сънища се запомнят добре, тъй като са емоционално наситени.

Ако например неотдавна сте сменили работата си и постоянно сънувате, че ви гонят от опашка или от друго място, това може да означава, че не харесвате новата си работа. Вие не искате да си тръгнете от новото място сами, затова настройвате психиката си подсъзнателно за това, че ще ви уволнят и накрая точно така може и да се случи.

Тълклуване на сънища

В подобна ситуация трябва да си представите съня си преди да заспите, и да кажете на тези, които ви гонят, че няма да си тръгнете. Едва тогава сънят ще престане да ви преследва и в работата нещата ще се нормализират.

Ако в повтарящите се сънища започват да се случват промени, това означава, че вашите мисли и чувства се променят. Вие ставате по-уверени в силите си, откривате в себе си нови качества и по-лесно контактувате с хората.

Понякога повтарящите се сънища са на тема предвещаване на болести. Така например римският лекар Клавдий Гален описва повтарящите се сънища на човек, който постоянно сънувал, че кракът му се вкаменява. След известно време кракът му се парализирал.

Ако постоянно сънувате един и същи тревожен сън, който ви кара посред нощ да се събуждате, облени в пот, това може да е сигнал на организма за болести на сърдечно-съдовата система.

Ако постоянно сънувате развалени храни, може да сте развили някакво заболяване на стомаха, а ако в съня си получавате дълбока рана в гърдите, може да става въпрос за болест на сърцето.

Кожните заболявания се предават на подсъзнанието ви, ако сънувате, че по тялото ви постоянно лазят неприятни големи насекоми. Повод за безпокойство може да има, ако подобни сънища ви се присънват повече от четири пъти седмично.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван
Иван
25.02.2013 23:36
Здравейте,някой може ли да разтълкува това което аз сънувам?Значи.. преди около 5 години продадохме къщата си в малък град и се изместихме да живеем в апартамент във Варна.Поне 2 пъти в месеца ми се случва да сънувам че сме продали апартамента във Варна и сме купили наново къщата и от този факт ми става изключително тежко и неприятно,чувствам се подтиснат и търся как да се върна във Варна,обикалям някакви квартали насън и не ме свърта на едно място.
0
0