Да премахнем лошите мисли
How to Get Rid of Negative ThoughtsOslobodimo se loših misli
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Да премахнем лошите мисли

Да премахнем лошите мисли

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983368
Страх от лоши мисли

Стрес и депресията са феномените на нашето общество. Лошите мисли, от които се пораждат пък, произлизат от всичките ежедневни и рутинни проблеми. Нагласата на човек към заобикалящия го свят е много важна.

Тя се формира от външни фактори. А когато по медиите се говори все за криза, за корупция, убийства и грабежи, за озлобеността на човечеството, е нормално човешкото подсъзнание да превключи на друга вълна. Стресът просто е реакция срещу тези психични натоварвания.

Никой не може да се спаси от стреса и лошите мисли, но е по-добре да се справим с тях в зародиш, а не да ги оставим да ни завладеят. Просто в непозната и отрицателна среда трябва да знаем как да реагираме, а не да позволим да мислим най-лошото във всеки един момент.

Понякога наистина е неизбежно. Тогава е по-добре да не се опитваме да избягаме от лошите мисли. Това е първата стъпка в справянето с тях. Трябва да се оставим да ни завладеят напълно, колкото и да ни е страх. По този начин показваме, че можем да ги приемем, както и че можем да ги преодолеем и запратим в миналото.

Най-логичното място, което трябва да се търси за справяне с този проблем, е природата. Тъй като тя е майка на всичко живо, така и лекът за всяко страдание - душевно и физично, трябва да се търси именно в нея. Досегът с природата зарежда нашия енергиен запас, който е постоянно на критично ниво, особено когато ни атакуват лоши мисли.

Депресиране от натрапчиви лоши мисли

Когато ги усетите, когато се почуствате безсилни срещу проблемите, излезте сред природата. Една разходка из гората, излет в най-близката планина или разходка по брега на морето- ще ви учуди до каква степен ще помогнат. Успокоението и единение с природата ще ви пречисти емоционално, и ще видите, че нещата никога не са толкова зле, колкото изглеждат.

Като цяло трябва да се търси радостта от живота. Всеки сам за себе си трябва да осъзнае, че си струва. Че си струва да прави всичко което прави, да гони мечтите си, да учи, да се образова, въобще - че си струва нещата да се обърнат в негова полза.

И най-вече трябва да осъзнаем, че нашето безсилие по никакъв начин не помага на ситуацията да стане по-положителна. Грижите си остават. Тук вече трябва да се появи желанието за промяна. С две думи - лошите мисли и безсилието трябва да се заменят абсолютно съзнателно не само с мисли, но и с действия, клонящи към положителна промяна.

Не бъдете прекалено строги със себе си. Понякога ни връхлитат лоши мисли заради прекалено сериозната самооценка, която даваме на себе си. Поставянето на прекалено висока летва и самокритиката неминуемо ни тласкат към лоши мисли и вглъбяване.

Следващият логичен съвет е просто да приемете своите несъвършенства. Няма перфектни хора и е абсолютно нормално да научаваме нещо ново всеки ден. Пътят към усъвършенстването е осеян с трудности и трябва да осъзнаем, че не бива да изживеем живота си, смятайки, че никога няма да бъдем достатъчно добри и успешни в това, което правим.

Понякога негативните мисли са прекалено натрапчиви и е необходимо да се разсеем. Ако потънете в твърде сериозни и неприятни размисли, веднага станете и намерете нещо, което да ви разсее. Най-добре спрете да мислите и почнете да действате, да вършите нещо с ръцете си и просто да избягате от негативизма. С времето ще откриете кое ви помага най-много.

Ако започнете да се критикувате прекалено много, отново спрете за миг и осъзнайте какво си казвате. Заслушайте се и си представете, че го казвате на някой друг. Идеята на този съвет е да се отнесете със себе си със същото уважение, с което ще подходите и към своите събеседници.

Никога не забравяйте, че във Вселената винаги някой ни слуша. Ако вашият вътрешен глас е позитивен и справедлив, то мозъкът ви също ще разсъждава в положителна светлина. И обратното - ако сте прекалено негативни и мислите само лоши неща, мозъкът ще реагира и резултатите ще бъдат незадоволителни, а вие - нещастни. Не спирайте да си повтаряте, че последствията от вътрешния глас са абсолютно реални - все едно сте ги казали на някой друг.

Правилно дишане за справяне с лошите мисли

Дишането е жизненоважен процес, без който не можем да функционираме. Оказва се, че всяка една емоция в нас има свой собствен модел на дишане. Винаги можем да накараме дишането да работи в наша полза, стига да успеем да го контролираме. Когато сме уплашени или притеснени, дишането ни се ускорява, пулсът е учестен. Така организмът се подготвя за предстоящата стресова ситуация.

Именно дишането е онази тънка връзка между съзнателното и несъзнателното в нашия живот. Дори и в най-негативната и стресова ситуация трябва да се стремим да го контролираме, за да се научим да живеем в хармония със случващото се около нас. Съществуват редица техники за правилно дишане, които трябва да се овладеят.

Премахването на лошите мисли не е лесна задача, но с практика и позитивно мислене могат да се овладеят. Мислете за красивите неща в живота, усмихвайте се пред огледалото и следвайте сърцето си, защото то рядко ще ви подведе. Очаквайте малко, но в също време не се отказвайте от мечтите си, защото те са движещата сила на щастливия човек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
56
43
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Michelle Spencer
Michelle Spencer
07.12.2022 08:02
МОЯТА ИСТОРИЯ.
Казвам се Мишел Хол Спенсър и имах развод със съпруга си, защото той ми изневеряваше, но все още го обичам толкова много, така че потърсих помощ и намерих д-р Огунделе след няколко лъжци в интернет. Д-р Огунделе направи заклинание за мен и в рамките на 24 часа съпругът ми се върна у дома и ме помоли за прошка, това е много мощно за всеки, който се нуждае от помощ, да се свърже с д-р Огунделе в WhatsApp и Telegram на този номер: +27638836445. Той е честен и могъщ човек. Търсих помощ навсякъде, само д-р Ogundele помогна най-накрая.
0
0
Никол
Никол
09.04.2016 12:19
Тази стланица е невероятна,много ми помогна да обмисля всичко.Излязох навън разхождах се и намерих решение на проблемите си.!БЛАГОДАРЯ!
2
1
дддаама не
дддаама не
09.09.2013 21:35
Истината е в природата и енергията, с която ни зарежда! Търсете и пазете природата!
9
2
Десислава
Десислава
07.09.2013 14:53
Не съм съгласна с Ани, ти какво очакваше, нещо ново и революционно? В подобни статии и книги се пише общо взето едно и също, което не значи, че не е истина и не е ценно. Някои неща трябва да се повтарят по много пъти, докато човек не вникне в тях и не ги осъзнае напълно.
9
0
Аny
Аny
24.06.2013 21:30
Що за елементарни твърдения и празнословия. Това го знаят и децата. Защо ли мислите, че повечето хора са малоумни олигофрени на които може да се пробута всяка скълъпена пошлост...Изобщо защо въобще ги пишете тези простотии?
2
5
Никол
Никол
09.04.2016 12:12
Ти какво разбираш от лоши мисли...? Очакваш нещо ново ли...? Може би Ани ти нямаш представа за живот,освен да рогаеш! Усмихни се на живота си и се порадвай!Не бъди негативна.Понякога човек има нужда да си припомни някои неща,ти си прочела страницата но в същия момент не си се замислила за това което пише!Явно имаш голяма нужда да излезеш навън сред природата и да обмислиш всичко...!
ТОВА Е ОТ МЕН ;-)
2
0