sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Суеверия с мравки

Суеверия с мравки

DesislavaDesislava
Джедай
3868
Суеверия с мравки
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

От древни времена хората са тълкували почти всяка поява на животно, предмет или природно явление като знак за добър или лош късмет. Тези идеи все още съществуват и днес и произхождат от различни източници, включително и културните традиции, религиозните вярвания и дори от личен опит, в резултат на който хората създават свои собствени суеверия.

Според известен скептик Майкъл Шърмър, причината поради която толкова много хора все още имат такива силни вярвания в суеверия и други подобни, може да се дължи на простотата на обяснението, в сравнение със сложни научни обяснения. Хората получават удовлетворение от суеверията и се надяват, че те ще ги възнаградят с добра съдба.

Суеверия с мравки

Въпреки че обикновено мравката се смята за вредител, общото суеверие е, че мравка не вещае лош късмет. Според суеверията човек, който намери една колония от мравки в близост до входа на къщата си, може да очаква богатство и сигурност.

Ако група мравки изглеждат така все едно са полудели и започнат да носят яйцата си на друго място, това може да означава, че те прогнозират лошо време. В много страни има поверие, че убитата мравки носи дъжд и за това мравките не се убиват. По-малко известно суеверие е, че яденето на яйца на мравки в мед е ефикасна еликсир, за да те обичат.

В Корнуол, Англия, някои хора вярват, че мравките са феи, ползващи се с последното си въплъщение. Други смятат, че мравките са душите на древните друиди, които са отказали да приемат Библията или пък, че това са душите на децата, така че смята за лош късмет да унищожиш колония или мравуняк.

Вярва се, че не е нужно да се елиминира мравчена колония, единственото което е необходимо да направите за да се отървете от тях е да ги помолите да напуснат. Вярва се, че мравките ще изчезнат в рамките на 24 часа, ако бъдат помолени.

Мравките не трябва да бъдат убивани смята се, че те са символ на блажено семейство. Друго известно суеверие, че мравките са носители на новини и не трябва да бъдат унищожавани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
kir4o
kir4o
07.09.2015 19:58
dnes me polaziha mravki i poluchih dobra novina :))
0
0
Нада
Нада
24.06.2013 21:53
А знаете ли, че черните хлебарки носят парите вкъщи? Също не бива да ги убиваме!
1
5
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
15.10.2012 19:42
Ех, тези технически грешки!Просто са ужасни!
0
4
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
15.10.2012 19:40
Какво ли би си мислил човек с фобии от насикоми?
2
3