Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Убий бедняка в себе си

Убий бедняка в себе си

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k887
Убий бедняка в себе си

Детството, изпълнено с лишения, влияе на физическото развитие на мозъка и дава на притежателя си ущърбен интелектуален потенциал.

Разрушеният от бедността мозък не дава на човек възможност да се отърве от нея. Има връзка между социално-икономическия статус на този, който се грижи за децата, и когнитивните им успехи. Хората с нисък или среден социален статус имат съвсем различна представа за света.

Начинът на оценяване на интелектуалните способности – IQ, зависи в еднаква степен не само от генетиката, но и от обстановката, в която израства детето.

Съществуват няколко признака, характерни за „програмираните” да бъдат бедни. Чувство на самосъжаление – настроените за бедност хора, се самосъжаляват и предполагат, че съдбата не им е отредила да са богати.

Някои съжаляват, че не са от противоположния им пол, или че фигурата им не е такава, каквато биха искали, и това им пречи да ги предпочетат при кандидатстване за работа, някои съжаляват, че не са се оженили, а други - точно обратното.

- Самосъжалението е начин да си сложиш котва, която да те спира по пътя на личното развитие и така ти осигурява вечна бедност.

- Алчност – стремежът към тотална икономия не е признак на мъдрост, а индикатор, че имате дисбаланс на доходите и разходите и подхождате към проблема с грешна тактика. Когато цялата ви енергия е съсредоточена да търсите щандове с намаление, промоция или разпродажба – това са признаци, че притежавате втората черта на бедните.

Програмираният за богат човек е готов да плати истинската цена на нещата, да възнаграждава щедро сътрудниците си и очаква същото и от останалите;

Бедност и пари

- Когато работите нещо, което ненавиждате – независимо какво работите, ако го вършите с неудоволствие и само защото се налага да си платите кредита или нещо друго. Тези хора са готови за несгодите на бедността – причина за това са чувствата, които са предизвикани от необходимостта да вършат неприятни неща.

Ключът за спасение от този навик на бедността е да вършите нещо не защото се налага, а защото ви носи удовлетворение. Само така ще постигнете отлични резултати;

- Измерване на успеха с пари – бедният човек е убеден, че само собствеността на някаква парична сума, може да му донесе щастие. Пари в банката, които да го накарат да се чувства щастлив, заради дрехите, които може да си позволи, пътешествия, независимост от партньор или напускане на омразната работа.

Практиката обаче показва, че щастието така и не идва. Успелият човек го измерва в единици, много по-значими от паричните, а какви точно, всеки решава за себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Вени
Вени
07.12.2014 12:24
Много глупава статия. Автора очевидно е наблюдавал бедните само отвън, не е изпадал в подобно положение.Има много примери когато бедни хора са ставали откриватели,успешни политици или водеши личности в различни области. В много случаи точно бедността прави хората, по-разбиращи и по мотивирани да учат или да успеят в нещо- това си зависи от човека. Но съм съгласна, че е необходим един минимум от средства за да може човек да тръгне да расте, а за съжаление много хора на Земята(включително и в България)го нямат.Вярно е и че самосъжалението не помага в тежките моменти, но да си самопомогнеш, като барон Мюнхаузен да се измъкнеш сам за косата от блатото, не е толкова лесно. Има някои неща, които трябва да си проумял сам, иначе колкото и да четеш какво казва някой друг-не ти върши работа. Относно идеята да се занимаваш с любимо нещо- идеята е работеща, но има подробности, които трябва да са известни на хората, за да могат да тръгнат в тази посока. Просто да кажеш-работи любимо нещо-не върши работа-има технология за да проработи сбъдването на желанието, и да се обявява, че бедните имат "ущърбен интелектуален потенциал" си е доста ограничено.
4
1
к*рви, к*рвички, к*рвета,
к*рви, к*рвички, к*рвета,
17.10.2014 16:06
Но зашто, за бога, искате да напускате работа, която толкова много мразите? Та нали това е ценното в продукцията - вложената омраза! Как иначе ще се тровим и проклинаме, накъде сме непрокълнати?!
1
3
Janeta Petrova
Janeta Petrova
02.02.2014 23:12
И все пак не разбрах как да убия бедняка в себе си.
4
0
мариана1
мариана1
09.11.2013 17:34
Така е както пише. Бедните хора са негативно мислещи и песимисти.
3
1
ina
ina
24.08.2013 20:10
Явно който го е писал, не е спал гладен. Нито е сменял болни и стари на легло за да плати разходите си и дървата за зимата на майка си. Няма на света човек, който да не иска да изкарва достатъчно пари по начин, който му е приятен. За съжаление това е за любимците на съдбата, а те са малко.
12
0
панайот
панайот
07.08.2011 16:10
Добре де, дават ти заплатата, плащаш там необходимите разходи за месеца, зареждаш хладилника, и всъщото това време ти звънкат и те канят на купон извън града, ма ти си свършил кинтите, и какво, усмихваш се и продължаваш. Няма ли поне да ти е гадно, проблемът, че дават малки заплати за да бъдем поне малко щастливи, българина приятели е на дъното на ръба на бедноста, как да обясниш това, пр. на дете, че на тати му дават малко парички, и е сменил 10 на работи, и т.н.и т.н. да усмихва се, ма до едно определено време.
6
0
:)
:)
05.08.2011 20:26
Абсолютна лъжа.
Популизъм и лицемерие, на което вярват само днешните хлапаци с промит ум, но като поотраснат малко ще поумнеят, за съжаление - късно.
6
0
mira
mira
05.08.2011 12:40
Хубава статия, много вярна.
1
3