sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Животни спасяват човешки живот

Животни спасяват човешки живот

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Животни спасяват човешки живот
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

През 1998 година прасе стана известно в цял свят, като спаси живота на стопанина си. Джоан Олтсмън от Пенсилвания получила инфаркт и припаднала.

С нея били кучето и домашното й прасе, което се казвало Лулу. Кучето започнало да лае, а прасето излязло на пътя и легнало. След като много шофьори заобиколили Лулу, за да не я прегазят, един от тях спрял и тогава прасето станало и го отвело при стопанката си.

Коза спасила живота на фермера Ноел Осбърн, който живее в Австралия. Кравата му го изритала така, че той паднал надалече и кракът му се счупил. По време на петте дни, в които човекът лежал неподвижно, козата му лежала до него денонощно, за да го топли, и го хранела с млякото си.

Китайската гмуркачка Янг Юн е родена с късмет. Тя се състезавала в дисциплина по задържане на дишането под вода в басейн с бели китове.

Животни спасяват човешки живот

Внезапно, след като вече трябвало да изплува на повърхността, гмуркачката усетила, че получава крампа. Тя нямала шанс да излезе на повърхността, но една от рибите се мушнала под спортистката, леко хванала със зъби краката й и я избутала към повърхността.

В шотландска ферма собственичката й Фиона Бойд се опитвала да върне изгубено теле при майка му, но кравата я разбрала погрешно и я изритала, след което се опитала да стъпче падналата на земята жена.

Секунди преди да бъде смазана от развилнялата се крава, петнадесетгодишната кобила Кери се притекла на помощ на Фиона. Тя се хвърлила върху кравата и въпреки че рогатото животно се опитало да я убие, не отстъпила, докато кравата не се отказала от намерението да стъпче стопанката й.

Британско момченце, което се навело, докато гледало горили, паднало в клетката им. Детето получило сериозни травми на крайниците и черепът му бил счупен.

Грамаден мъжкар се приближил до момчето и започнал да маха острите камъни около детето, за да не се нарани то, докато се мята от болка. След като се свестило, детето започнало да плаче и тогава мъжкарят отстранил скупчилите се около него горили, докато не пристигнала помощ.

По време на цунами в Тайланд през 2004 година стана известен случаят с осемгодишната Амър Менсън, която била на плажа, когато започнало цунамито.

Когато вълната се ударила във брега, четиригодишен слон, който се оказал близо до момиченцето, го хванал с хобота си, сложил го на гърба си и се изкачил на висок хълм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
хистоРИ
хистоРИ
12.08.2013 00:38
умрели близки се раждат като домашни животни
6
4
Виолета
Виолета
16.09.2011 10:48
Внезапно, след като вече трябвало да изплува на повърхността, гмуркачката усетила, че получава крампа. Тя нямала шанс да излезе на повърхността, но една от рибите се мушнала под спортистката, леко хванала със зъби краката й и я избутала към повърхността. Не е риба.
4
2
Цеци
Цеци
10.07.2011 07:34
Един кинолог беше казал: Моето куче е готово да умре за мен, а дали аз съм готов на същото ?
6
1
анонимен
анонимен
08.07.2011 09:13
Имах домашно куче 11 години, разбираше
абсолютно всичко, което му се казваше.
Усещаше предстоящите събития-това наистина е доказано за кучетата. Според мен само неможеше да говори, иначе те изслушва и усещаш как те разбира, дори страда и плаче с теб. Почина и сега много ми липсва. Обичахме се взаимно.
10
3
Аня
Аня
07.07.2011 20:59
Мисля, че животните мислят и усещат. Всички тези истории определено го доказват.
7
1
Ина
Ина
06.07.2011 15:27
В животните има душа и разбиране. Много по-вече от много хора.
11
1
Христина
Христина
06.07.2011 08:39
Животните наистина са умни.
6
1
СтаниславЧо
СтаниславЧо
05.07.2011 13:44
Това показва, че животните не са толкова тъпи за колкото ги мислим.
4
2