Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Как да сбъднеш мечтите си според Шри Шри Рави Шанкар

Как да сбъднеш мечтите си според Шри Шри Рави Шанкар

Как да сбъднеш мечтите си според Шри Шри Рави Шанкар
Снимка: The art of living

Роденият на 13 май 1956 г. в Папансам, Индия, Шри Шри Рави Шанкар е световноизвестен духовен учител, хуманитарен лидер и посланик на мира. Основател е на фондация „Изкуството да живееш“, която има над милион и половина последователи по цял свят. Изключително вдъхновяваща личност е, която чрез своите лекции, курсове и техники за медитиране е успял да помогне на много хора да сбъднат мечтите си и да живеят в мир със себе си и всички около тях.

Шри Шри Рави Шанкар запознава своите последователи чрез своя 21- дневен курс за придобиване познания и техники за медитиране, свързани със справяне със стреса, негативните емоции, постигане на вътрешно удовлетворение от живота и сбъдване на желанията ни.

Всъщност водената медитация за сбъдване на желанията е кулминацията и с нея се запознаваме именно в последния, 21-ви ден. В предходните дни водените медитации обхващат теми като Какво разкриват очите ни без мисли, Дар на живота, Какво е нулево състояние, За цветовете на съзнанието и т.н. Водената медитация за сбъдване на желанията е последната и е с продължителност от около 23 минути.

Сами се досещате, че няма как да ви предадем думите на Шри Шри Рави Шанкар и ще трябва сами да посетите неговите лекции и курсове, или пък да се запознаете с техниките на медитация, гледайки ги онлайн.

Важно е, както казва самият Шри Шри Рави Шанкар във водената от него медитация Как да сбъднеш мечтите си, е да слушате „леко“, без усилие, защото медитацията не изисква усилия. Просто се докоснете до неговите думи, но не пропускайте да се наслаждавате и на заобикалящата ви среда като песента на птичка или ромона на някое езеро.

Медитацията е жив фонтан от любов и радост, а нашата природа е щастието, казва Шри Шри Рави Шанкар, преди да премине към водената медитация Как да сбъднеш мечтите си.

Как да сбъднеш мечтите си

Споменахме вече, че няма как в тези редове да медитираме заедно с този световно признат духовен учител, но пък можем да споделим с вас някои от неговите най-вдъхновяващи цитати на гуру Дев.

„Просто бъди естествен, непринуден и се отпусни. Приеми нещата такива, каквито идват и продължи напред. Не се заклещвай на едно място. Умът ти играе толкова много номера, за да те държи нещастен. Пей, медитирай, служи. Включи се в доброволческа дейност."

„Когато направиш нова грешка, това не е грешка - ти си научил ценен урок. Но когато правиш една и съща грешка отново и отново, това е голяма грешка. Грешката просто означава, че си "пропуснал да научиш" урока, който е дошъл пред теб. Не оплаквай грешката си. Просто си вземи поука от нея."

„Година не минава без радост или предизвикателства. Използвай всеки момент на радост да служиш и виждай всяко предизвикателство като възможност да израснеш."

„Копнежът сам по себе си е божествено качество. Да копнееш за материални неща, те прави инертен. Да копнееш за безкрайността, те изпълва с живот."

„Вместо да обръщаме ума си навътре, когато се появят проблемите, ние какво правим? Ние преследваме проблема и когато преследваме проблема, ние биваме изцяло потопени в тази посока, изцяло завлечени в тази посока, и тогава нашата енергия намалява и ние се сриваме. Не е ли това, което се случва? “

„Първата стъпка в придобиването на увереност е да знаеш, че не познаваш себе си. Когато си мислиш, че познаваш себе си, само тогава си приписваш всички негативни събития и качества. Но когато се събудиш и видиш, че всъщност не познаваш себе си, тогава това е едно ново начало. Тогава ще откриеш толкова много силни страни вътре в себе си, които не си осъзнавал преди."

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest