Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Блокирана пета чакра - как да я отпушим

Блокирана пета чакра - как да я отпушим

отпушване на петата чакра
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Петата чакра, е с название Вишудха на санскрит, се превежда като пречистване. Тя е позната също като гърлена чакра. Намира се в областта на врата. Изобразява се като син лотус с 16 листа. Тя е една от горните чакри, изискващи по-голяма чувствителност, защото са по-фини. Пета чакра въздейства върху клетъчната структура на материята.

Блокирането на пета чакра ни откъсва от хода на живота образно казано. Не сме в състояние да блокираме ушите, очите или нервните окончания на кожата така пълно, както блокираме гърлото. По-лесно блокираме изразяването, отколкото приемането. Затова блокажът в тази чакра се изразява в блокиране на разтоварването на енергия.

Ако сме натоварени от силен и непоносим шум, от крясъци на гневни хора и не можем да говорим за стреса, който това ни причинява, тези вибрации замръзват в ядрото на тялото ни. Това ограничава естествения му ритъм.

Блокирането на петата чакра ни пречи да изявим своята вътрешна страна, да се изявим пред света. На физическо ниво това се изразява в стягане на раменете и врата, като говорим за други неща, различни от това, което ни стресира.

При някои хора това се получава като приемат повече храна, запушвайки с нея гърлената чакра. Появяват се проблеми с щитовидната жлеза, нарушения в метаболизма, проблеми на гърлото и устната кухина.

блокирана пета чакра

Отблокирането на тази чакра е необходимост, за да си върнем способността за себеизразяване. Звукотерапията е един от най-ефикасните методи за отпушване на тази чакра. На първо място като начало на свободното изразяване на всичко, което таим в себе си. На второ място чрез подходящ звуков фон, който релаксира.

Отпушването на петатата чакра става и с медитация. Визуализацията изисква извикване на представа как мястото се пълни със синя светлина. Може да се изговори нещо или да се въздъхне, докато се извика споменът за всички страхове, които трябва да бъдат премахнати със смях.

Чрез песен, настройване на гласа или припяване може да се стигне до умението за спокойно изразяване, носещо самоуспокоение, защото нуждата да бъдем чути е задоволена по начин, който сме избрали - музика, писане, пеене, както и задълбочено слушане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest