Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»8 кристала за офиса, които трябва да държите на работното бюро

8 кристала за офиса, които трябва да държите на работното бюро

8 кристала за офиса, които трябва да държите на работното бюро

Независимо дали сте предприемач, стартиращ своя мечтан бизнес или сте били непрекъснато успешни, да съхранявате кристали на бюрото ви може да гарантира, че и умът, и списъците със задачи ще бъдат винаги на ниво.

Мнозина знаят, че кристалите могат да помогнат за производителността и прочистването на мислите.

Но кристалите са майстори в справянето с различни работни предизвикателства - от неувереност в себе си, чувство за провал, липса на вдъхновение – та дори слабостите на неприятните колеги могат да бъдат коригирани с малко помощ от страна на тези камъни.

Ето кои осем кристала ще ви спомогнат да водите най-добрия работен живот досега. Тези камъни в офиса ще дадат тласък на работоспособността ви.

Розов кварц

Кристали за офиса: Розов кварц

Най-добро за: Самоувереност

За тези, които изглежда никога не се чувстват достатъчно добре, розовият кварц е перфектният отговор на проблема с негативните мисли. Чувствате се нервен за презентация? Не можете да се отърсите от съмнението в себе си, когато се подготвяте да попитате нещо на шефа си? Този нежен, успокояващ, себелюбив кристал ще отвори сърдечната ви чакра, за да ви даде увереността, от която се нуждаете, за да поемете каквото и да било друго позитивно в живота си.

Проблем ли е негативното саморазказване за вас? Разговор с вашия мениджър остави ли ви чувство на съмнение в себе си, от което просто не можете да се отърсите? Направете кратка почивка с бърз ритуал с розов кварц. Затворете очи, поемете няколко дълбоки вдишвания и опитайте медитация на мета (любяща доброта), ако е възможно. Кристалът на любовта, заедно с любовта към себе си ще ви помогнат да отворите сърдечната си чакра, за да ви излекува.

Как да го използвате Розов кварц

Когато се чувствате нервни, направете кратка почивка с бърз ритуал с розов кварц. Затворете очи, поемете няколко дълбоки вдишвания и опитайте медитация на мета (медитация на любяща доброта). Наум или на глас повтаряйте фрази, които бихте искали да внушите в сърцето си, като например да бъдете спокойни, смирени, уверени и по-щастливи.

Черен турмалин

Кристали за офиса: Турмалин

Най-добър за: Защита срещу излагане на електромагнитни лъчи; защита срещу негативни колеги

Ако държите само един кристал на бюрото си, нека това е черен турмалин: черната блестяща броня на кристалния свят. Този кристал предпазва от електромагнитни радиационни полета (EMF), които се излъчват от устройства като компютри и мобилни телефони. Въпреки че рисковете за здравето, породени от ЕМП, са неубедителни, няколко теории предполагат, че тези лъчи могат да ви накарат да почувствате стрес, умора и безпокойство – всички чувства, които могат да попречат на производителността ви на работа.

Черният турмалин също ви предпазва от негативната енергия на други хора - като този колега, който не спира да се приближава до бюрото ви, или онзи член на семейството, който не разбира защо не можете да отговаряте на техните съобщения през деня.

Как да го използвате Черен турмалин

Дръжте го близо, когато възникне особено утежняваща ситуация. Например, ако ваш колега се приближи до бюрото ви (за пореден път), вземете турмалина в ръката си. Ако майка ви ви изпрати съобщение за трети пореден път, обърнете телефона си с лицето надолу и поставете турмалина отгоре.

Цитрин

Кристали за офиса: Цитрин

Най-добро за: стимулиране на креативността; вдъхновение

Не е нужно да продължавате да блъскате главата си в стената, когато се сблъскате с проблем или задънен проект. Цитринът може да ви помогне да отворите третото си око и да даде на въображението ви отворен канал за получаване на нестандартни мисли. Поради тази причина този кристал е особено полезен за хора, които работят в творчески сфери.

Как да го използвате Цитрин

Дръжте кристала и задайте вашите намерения. Поеми си дълбоко въздух. Съставете си дневник на вашите цели или напишете бърз списък със задачи. След това се пригответе всичко да се реализира. Правете това ежедневно или седмично - наистина зависи от това колко бързо искате да се случат нещата.

Опушен кварц

Кристали за офиса: Опушен кварц
Снимка: ask-mediendesign/ pixabay.com

Най-добро за: Концентрация

Твърде много неща ли се случват в главата ви? Производителността ви намалява ли? Чувствате се претоварени или разсеяни от живота у дома? Опушеният кварц може да ви помогне да се съсредоточите върху поставената задача. Чрез намаляване на стреса, безпокойството и други токсични облаци, които могат да завладеят мислите ви, това може да помогне на ума ви да се възстанови до по-заземено състояние.

Как да използвате Опушен кварц

Когато се почувствате претоварени, задръжте опушения си кварц, затворете очи и дишайте дълбоко, докато се почувствате успокоени отново.

Селенит

Кристали за офиса: Тигрово око
Снимка: pixabay.com

Най-добро за: Енергийно прочистване; позитивност; зареждане на други кристали

Като един от най-мощните кристали селенитът може да се използва за пречистване на енергията и осигуряване на положителни вибрации. Това е особено полезно в голям офис или пространство за споделена работа, където има много енергия наоколо.

Този кристал също е особено важен за предприемачите, тъй като поддържа доброто джуджу, когато започвате нещо ново. Професионален съвет: Комбинирайте го с цитрин, за да изчистите всякакви затруднения, свързани с финансите.

Как да използвате Селенит

Селенитната плоча за зареждане също е полезен инструмент за поддържане на заряда на другите ви кристали.

Зелен авантюрин

Кристали за офиса: Авантюрин

Най-добро за: Пари; промоции; успех в работата

Зеленият авантюрин е красив камък, който помага да се прояви изобилие от всякакъв вид. Въпреки че често се рекламира като камък за пари, той не помага само за касичката ви, независимо че завърта ценни предимства за бюджета.

Зеленият авантюрин също може да помогне за внасянето на много видове изобилие в работния ви живот. Например, може да ви помогне да получите повишение, да създадете нови партньорства или да се погрижите да получите признание в работата.

Как да използвате Зелен авантюрин

Напишете своята цел на лист хартия. Какво искаш да се случи? Сгънете я нагоре и поставете своя авантюрин отгоре. На бюрото ви ще служи като ежедневно напомняне да медитирате тихо, без да получавате целта си.

Тигрово око

Кристали за офиса: Тигрово око

Най-добро за: Успокояване на тези нерви

Нервни ли сте за презентация? Чудите се как ще се изкачите там и ще дадете най-доброто от себе си пред всички? Насочването на „окото на тигъра“е лесно с този камък. Мислете за тигровото око като за ваша кристалната версия.

Как да използвате Тигрово око

Въпреки че можете да държите по-голям камък на бюрото си за ежедневни нерви, малък камък за джоба е идеален, за да го вземете на срещи.

Амазонит

Кристали за офиса: Амазонит

Най-добро за: Заздравяване; комуникация с другите

Свързан със сърдечната и гърлената чакри, не е чудно защо този кристал засяга нашите най-лични и комуникативни въпроси. За дните, когато просто сте изтощени и имате отчаяна нужда да успокоите тялото, ума и духа си, амазонитът е вашето решение. За дните, когато трябва да имате деликатни дискусии с колеги, амазонитът е най-добрият помощник за вас.

Как да използвате Амазонит

Дръжте го близо до себе си няколко минути преди среща или когато се чувствате претоварени. Трябва да откриете, че енергията ви отново се балансира, оставяйки ви отворени и свободни за нови възможности.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest