Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Отрицателното програмиране - как да избягаме от този начин на мислене?

Отрицателното програмиране - как да избягаме от този начин на мислене?

отрицателно програмиране

Установено е, че човек възприема по-добре негативната информация, отколкото положителната. По тази причина лошите мисли се настаняват в съзнанието ни по-дълбоко и е по-трудно да бъдат пропъдени оттам. Те водят до депресия, сълзи, различни оплаквания, а понякога до самоубийство. Ето защо е нужно на тях да се сложи край колкото може по-бързо.

Лошите мисли са много вредни за здравето. Те правят живота скучен, ежедневието - трудно и сиво. Те са вредни за физическото здраве, защото са честа причина за главоболие, стомашни болки, дори ставни оплаквания. Последните изследвания показват, че негативните мисли са причина за пораждане на ракови клетки.

Психическите проблеми започват с мании и фобии. Често те се причиняват от всякаква външна информация. Различни трагични случки се преосмислят и хората с нестабилно психично здраве изпитват страх, който може да се превърне дори в маниакален.

За да се изпъдят тези натрапчиви лоши мисли, нужно е най-напред да се проведе вътрешен диалог, относно причината за този страх. Защо да се страхувате от загуба в кариерен план, ако те добър специалист? Защо да се страхувате от болести, ако сте здрав?

Много често лошите мисли идват в периоди на продължително бездействие. Човек, който не прави нищо важно и необходимо, е склонен да стане жертва на различни мании. Затова действената личност не изпада в депресии. Намирането на цел и нейното преследване е опорната точка, която ще подпомогне процеса на освобождаване от отрицателното програмиране.

За да се прекъсне черната серия от лоши мисли винаги е нужно да се помнят някои основни правила на живота - животът е една непрекъснато промяна. Не само на мисли и настроения, но и на ситуации.

как да избягаме от отрицателното мислене

Негативните мисли са изява и на инстинкта ни за самосъхранение. Поредицата от лоши случайности или стечения на негативни ситуации ще премине, трябва просто да се преживее правилно този момент. След дъжда винаги изгрява слънце и след нощта идва светлината на деня.

Умът може да не разболее, но също и да ни излекува - това е най-важното откритие на ХХ век. Промяната на душевната нагласа влияе както на тялото, така и на цялата личност. Силата на ума трябва да бъде използвана с тази цел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest