Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на Природата»Магически билки за плодородна година

Магически билки за плодородна година

Магически билки за плодородна година
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Известно е, че билките имат изключително полезни свойства за организма. Още от Древността те са използвани, за да лекуват различни болести, за които медицината тогава няма необходимия напредък, за да помогне.

Съществуват обаче билки, чието значение е да дават плодородна година и благоденствие на народа. Билките се почитат на определен ден от годината, наречен Еньовден. Той се чества на 24 юни и се счита за деня на билките, вълшебството, магията и слънцето. На него се случват чудеса, които предопределят развитието на годината.

Смята се, че силата на билките е най-голяма по време на нощта срещу Еньовден. Тогава Слънцето слиза на Земята, за да се сбогува с хората, тъй като няма да ги види година. От този ден всъщност се отбелязва слънцестоенето и е най-продължителният ден в годината. Обичаят гласи, че рано сутрин жени, магьосници, врачки и баячки излизат, за да наберат билки, които да използват през годината.

Те могат да служат за лекове, магии или заклинания. Ако целта е да се постигне плодородие през новата година, то тогава младите моми трябва да отидат до нивата, да ожънат една ръкойка и да изплетат плитка от житото. След това трябва да направят кръст от ръкойката и плитката. Този обичай осигурява плодородна година.

Вярва се, че магическите билки са 77 и половина, колкото е броят на болестите по света. Затова традицията повелява от набраните билки да се сплете голям венец, който да има любовни, лечебни, магични и плодородни функции.

Билки за плодородна година

За да има човек от всичко, той трябва да се провре през този венец и да се радва на благоденствие. Обикновено сплетените билки трябва да се пазят до следващия Еньовден. По време на годината, ако се появи здравословен проблем или няма достатъчно плодородие, се отскубва билка от венеца.

Тя служи за лечение или съответно за подсилване на плодородието. По време на празника е важно условие да се преустанови всякаква работа. Земеделските дейности трябва да се избягват напълно, тъй като се смята, че може някой да открадне вашето плодородие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest