sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Отношенията с околните»Защо губим приятелите си?

Защо губим приятелите си?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k368
Защо губим приятелите си?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Приятелството е сред най-големите даровете, с които можем да разполагаме. Но много често в живота се случва да изгубим внезапно близки за нас хора, при това не по наше желание. Съвсем неочаквано те се отдръпват от нас и спират да ни търсят.

Защо губим приятелите си?

Според езотериците, когато човек повишава вибрациите си и израства духовно, много от предишните му дружби могат да останат в миналото. Има много просто обяснение за това явление.

Да започнем от основата на приятелствата. Обикновено хората се сприятеляват поради някакви общи интереси и споделени забавления. При личностите с по-ниска вибрация е характерно да клюкарстват често, да се присмиват на другите или пък да се фокусират прекалено върху материалното като парите, успехите в работата, социалните постижения. А също и да се оплакват от всичко и да влизат в ролята на жертва.

Когато обаче даден човек поеме по пътя на своето духовно израстване, тези неща вече изобщо не го вълнуват. Той няма желание да се занимава с интриги, да осъжда чуждото поведение и да се фокусира върху негативното. Защото търси позитивното в живота и доброто. При това положение старите му приятели могат да изгубят интерес към него. А ако започне и да ги поучава, съвсем може да се окаже нежелан в старата си приятелска среда.

Как да постъпите, ако сте забелязали, че вашите приятели се отдръпват от вас, защото вече не споделяте техните забавления и интереси?

Приятели

Най-напред не им се сърдете и не ги поучавайте. Приемете, че те са изиграли своята роля във вашия живот и мисията им е приключила. Бъдете благодарни за прекараното време заедно, но не тъжете повече за това, че не ви обръщат внимание. Вместо това насочете силите си да намерите нови приятели, които ще споделят вашите нови ценности и позитивни възгледи.

Духовните наставници ни припомнят, че през своя жизнен път човек се променя непрекъснато. Затова е нормално и през различните етапи да е заобиколен от различни хора. Останете верни на интуицията си и тя ще ви подскаже кои са най-добрите за вас приятели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest