sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Отношенията с околните»Как да задържите щастието у дома?

Как да задържите щастието у дома?

щастие
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Защо щастието у дома ни се изпарява, дори да го е имало преди време? Какво го кара да отстъпи място на депресията, на тъмните мисли, на липсата на радост?

Отговорът се крие в малките неща. Както са казвали мъдрите хора в миналото – малките камъчета преобръщат каруцата. Това означава, че малките постъпки и малките жестове са тези, които могат да накарат щастието да изчезне. Но също така – и да го запазят и съхранят у дома ви всекидневно.

Изразявайте обичта си!

Едно от най-ценните неща, които можем да направим, за да запазим щастието у дома си, е никога да не спираме да повтаряме на любимите си хора, колко много са важни за нас и колко ги ценим. Не се срамувайте да казвате думите „Обичам те! “.

Те генерират положителна енергия и вибрации, които зареждат дома и семейството позитивно. А също – не оставяйте нещата само на приказки, а демонстрирайте чувствата си и с действия. Помагайте, прегръщайте, подкрепяйте, изслушвайте, дръжте се за ръце. Колко лесни за осъществяване неща, а калко безценни всъщност!

Прощавайте!

Понякога е трудно да простиш. А и не винаги си готов да дадеш прошка за определени действия. Но някои дребни „прегрешения“ могат да бъдат простени. Какво като е закъсняла 5 минути? Не се ядосвайте, че е забравил да спусне капака на тоалетната чиния – това не му пречи да ви обича. Или какво от това, че ястието, което е сготвила, е пресолено.

как да задържим щастието у дома

Забравил е да купи хляб – няма проблеми, може и без него... Научете се, че някои дребни нещица наистина не са фатални и не заслужават гнева и енергията ви. Просто кажете – „ОК. Няма проблеми. Знам, че другия път ще е по-добре.“ Така не просто ще избегнете кавга, а ще насърчите позитивното. А позитивното запазва щастието у душата на човека.

Смейте се!

Щастието обича смеха и веселието. Противно на мнението на мнозина, че прекаленото веселие не е на хубаво. Усмихвайте се повече и ще се радвате на повече радостни моменти. Какво предпочитате да виждате около себе си – намръщени или усмихнати хора?

Напомняйте си, че и другите предпочитат усмивката пред кисалата физиономия. Гледайте комедии, четете вицове, играйте смешни игри с близките си, практикувайте йога на смеха. Ще се изненадате как щастието ще хареса това отношение към живота и как трайно ще се настани у дома ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest