sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Няма такова нещо като грешно решение

Няма такова нещо като грешно решение

решения и грешно решение

Често чуваме някой да казва – „Дали ще сгреша, ако направя еди-какво-си? “. Всъщност този въпрос има един единствен отговор – грешно решение няма. Вероятно мнозина от вас няма да се съгласят с това твърдение, но то е факт!

Мъдреците, мислителите и философите също ще подкрепят тази идея, защото те са наясно, че всяко решение е правилно за момента, в който е взето. Макар и да е довело до неблагоприятни последици по-късно, то е имало своите ползи и е било просто един пореден житейски урок.

Когато някой се чуди, дали ще сгреши, ако вземе определено решение, логичен е и друг въпрос. А именно – дали ще сгреши, ако НЕ вземе същото това определено решение? Може ли някой със сигурност да каже какво е щяло да се случи или пък да предрече бъдещето? Малцина са тези, които имат такива магически способности. А и те могат да бъдат поставени под съмнение.

Истината е, че ние вземаме решения всеки ден, всеки час, всяка секунда. И всяко от тях води до определени последици. Като ефекта на пеперудата, който гласи, че една малка промяна в началните условия може да доведе до големи изменения в по-късните състояния. Но ние не се чудим дали бъркаме всяка секунда с нашите решения, а се двоумим за тези, които ни се струват по-съществени, важни, предопределящи.

Има една максима – всяко нещо идва с времето си. Ако не дойде или не се получи, значи просто не сте готови за него. Същото се отнася и за решенията. Ако в този момент сте взели точно това решение, значи точно то е било подходящо за конкретния момент.

Може би ще ви разочароваме, но трябва да знаете, че всяко решение има своите негативни страни – колкото и малки да са те. Както и своите позитивни, разбира се. Затова може да се каже, че каквото и да реши човек по определен проблем, той никога не бърка.

няма грешни решения

Ако решението ви е довело до негативи, просто ги осъзнайте, обмислете и си научете урока. Вземете поука от случилото се и я използвайте, за да натрупате ценен опит.

Той ще ви помогне следващия път да вземете решение, което ще натрупа повече позитиви, отколкото негативи. Всъщност, така наречените „грешни решения“ са поредният урок, който научаваме чрез самите нас. Затова дори трябва за сме им благодарни, защото те ни учат и ни помагат да се развиваме.

Така че – не се страхувайте от грешното решение. Вземето това, което ви се сттрува най-подходящо за конкретния момент. А дори да не вземете решение, философски погледнато, дори това е някаква форма на решение. И то също заслужава уважение като алтернативен път към нашето духовно развитие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest