Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Как да повишим нивата на мотивацията си?

Как да повишим нивата на мотивацията си?

нива на мотивацията

Съществува система, която включва няколко практически стъпки, които ще помогнат за повишаване нивата на мотивацията ви и постигане на каквато и да е цел, която сте си поставили.

В следващите редове вижте как да повдигнете нивата на мотивацията си в 7 лесни стъпки:

Блокирайте пътя за оттегляне

Ако целта е наистина сериозна и важна, има смисъл да изгорите мостовете и да отрежете пътя за отстъпление, не оставяйки си друг избор, освен да продължите напред. Това може да означава уволнение от нелюбима работа, прекратяване на нещастна връзка, преместване на ново място на пребиваване или, например, декларирането публично за спирането на лош навик, например тютюнопушене.

Тази стъпка означава, че самият човек е създал условията, които го принуждават да промени начина си на живот и да се придвижи към целта. Това е съзнателно повишаване на мотивацията.

Докато мостовете не бъдат изгорени, подсъзнанието знае, че е възможно отстъпление. И ако започнат трудности в бизнеса, както винаги се случва със сериозните цели, тогава човек често иска да отстъпи. Ето защо, за да постигнете успех, е важно да не оставяте на себе си възможността да се откажете.

Оградете пространството си с мотивационни символи

Това могат да бъдат плакати с мотивационни надписи, висящи на видни места, мотивиращ скрийнсейвър на компютър, снимки със заветната цел, които също са разположени близо до работното място или в стаята ви. Може да е напомняне по телефона, с важно съобщение за себе си. Колкото по-често човек си спомня за заветната си цел и изпитва вдъхновение по този въпрос, толкова по-близък е успехът.

Общувайте с позитивни и оптимистични хора

успех и мотивация

Трябва да се запознаете с позитивно настроени хора и да прекарвате повече време с тях. Ако човек споделя вашите цели и вдъхновява те да бъдат постигнати, тогава това е вашата личност. От своя страна трябва да ограничите комуникацията си с тези, които не споделят вашите цели и да се отнасяте към тях с очевиден скептицизъм или безразличие.

Полезно е да се запознаете сред тези, които вече са постигнали целите, към които само се стремите. Те са в състояние да ви зареждат с вяра в успеха и да предадат позитивното си отношение. Има предположение, че можете да видите бъдещето си, ако погледнете хората, с които общувате най-много. Ако подобна перспектива не изглежда твърде примамлива, струва си да промените кръга на общуване, въпреки факта, че може да бъде трудно.

Жизнените възгледи и мисли са много заразни. Затова има смисъл да прекарвате повече време в общуване с хора, чийто мироглед е достоен да възприеме.

Вдъхновявайте се всеки ден

Най-лесният начин да повишите мотивацията си е да слушате и четете вдъхновяващи книги всеки ден. Каквато и да е целта, важно е да прочетете книгите на тези, които вече са я постигнали. Дори 15 минути на ден могат да осигурят сериозно зареждане с мотивация и вдъхновение. Книгите, написани от силно мотивирани хора, са в състояние да предадат положително отношение и да повишат мотивацията.

Елиминирайте източниците на негативност и ги заменете с положителни източници

Ако човек има големи трудности да се мотивира, най-вероятно животът му е пълен с негативизъм.

Необходимо е да се анализират всички източници на информация, които влияят на настроението. Това могат да бъдат книги, списания, новини, програми по телевизията.

Необходимо е да се намали гледането на новини, в идеалния случай напълно, защото никога няма да намерите положителна информация в тях. Когато четете, също си струва да дадете предпочитание на вдъхновяващите книги, отколкото на тежките. Същото се отнася и за киното - по-добре е да избягвате тежки и тъжни филми и да гледате леки филми, комедии, както и картини, в които доброто побеждава злото.

успешни хора

Важно е да култивирате смях, радост и положителност и да се опитате да премахнете такива емоции като страх, безпокойство и тревога.

Изглеждайте сякаш вече сте успели

Необходимо е да си представите себе си в бъдещето, какъв или каква бихте искали да бъдете и внимателно да погледнете как изглежда това ново „Аз“. Какви дрехи и прическа имате, как се държите, какъв парфюм използвате. И без да чакате съкровения и далечен ден, започнете да изглеждате така днес. Подобно действие дава мощен мотивационен ефект.

Визуализирайте успеха

Визуализацията се извършва най-добре в спокойно настроение, с музика, която вдъхновява и зарежда с положителна енергия. Достатъчно е да отделите само 15-20 минути на ден на този урок. Необходимо е да си представите себе си като човек, който е постигнал целите си и да съживите този образ с ярки цветове и запомнящо се въплъщение. Представяйки си се, трябва да се виждате сякаш отстрани, а не от собственото си тяло. Това е важно, за да може подсъзнанието да определи целта като тази, която трябва да бъде постигната, а не като вече постигната.

Това упражнение е чудесен начин да започнете всеки нов ден, дори можете да го направите, без да ставате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest