sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»На късмет ли е да ти падне копчето?

На късмет ли е да ти падне копчето?

На късмет ли е да ти падне копчето
Снимка: suetot/pixabay.com
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Копчето за суеверните хора често не е просто част от дрехата, а символ, на който те придават дълбок смисъл. С него се свързват много знаци, а някои езотерици правят от него амулет, който има защитни функции, а също така носи късмет.

Ако обърнете внимание на това, което се случва с копчетата ви, можете да предскажете бъдещето.

Мистичното значение на копчето е защита от зла магия. Когато човек закопчава дрехите си, той активира защитните им функции. Ако копчетата след това неволно се разкопчават, защитата е слаба.

Това също може да означава, че амулетът се е справил със своята функция и е поел порция зла магия, насочена към човек под формата на някакво тежко проклятие.

Преди няколко десетилетия копчето се е използвало като средство за защита от зли духове. За целта то се пришивало не към лицето на дрехите, а отвътре и не къде да е, а в областта на сърцето.

Така че копчето не е просто детайл, а талисман, който хората, които вярват в подобни неща, пришиват по специален начин. Ето няколко значения на пришиването на копчето за късмет:

конците образуват квадрат - такъв талисман ще даде на човек спокойствие и хармония;

конците образуват кръст - амулетът удължава живота и предпазва от болести;

конците образуват буквата I - талисманът носи късмет;

Ето и някои вярвания относно паднало и намерено копче:

Намиране на копче на сватба

Ако ви се откъсне копче, това може да се тълкува по различни начини. Тълкуването зависи от това къде се е случило това събитие. Ако това се е случило в района на воден канал или басейн и то е паднало във водата, очаква се добро събитие.

Паднало копче по време на сватбата предвещава проспериращ и семеен личен живот.

Ако това се случи новогодишната нощ, предвещава късмет. За да върви всичко добре, препоръчително е да го хвърлите и да зашиете ново.

Ако копчето падне и веднага се изгуби, това е знак за човек от по-високи сили. Съветва се да не се разсейва от належащите дела и да концентрира цялото си внимание върху това, което е започнал да прави.

Намирането на копче също не се тълкува еднозначно. Ако копчето лежи на пътя и го вдигнете, значи ще имате успех в начинанията си и късметът ще ви съпътства.

Когато намерим копче на друго място на улицата, това също е добър знак, който обещава признаване на достойнствата на човека. Понякога това обещава нова работа.

Ако намерите копче с четири отвора, значи имате невероятен късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest