Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Свещена котка носи щастие и успех

Свещена котка носи щастие и успех

Свещена котка носи щастие и успех
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Котката от породата корат се смята за едно от най-свещените и почитани животни в Тайланд. Именно за това наскоро тайландците решиха да патентоват корат. Местните азиатци смятат тези котки за символ на щастието. Съществува официална забрана в Тайланд котките корат да се чифтосват с представители на други породи. Ако искате да се сдобиете с „щастливата” котка, това излиза едно скъпо удоволствие – цената на тези животни варира между 150-800 щатски долара.

В Тайланд хората вярват, че корат са символ на щастие и сполука. Тези свещени животни носят специален ореол на полубожества затова и са обкръжени с много традиционни вярвания за късмет.

Смята се, че ако котката корат е сребриста, това означава богатство, а ако е с цвета на дъждовни облаци, а очите й са са с цвят на млад ориз, селяните са спокойни, защото реколтата ще е добра. В Тайланд от доста време има традиция да се подарява представител на корат като сватбен дар за булката, защото се вярва, че тази котка гарантират щастлив брак.

Свещена котка носи щастие и успех

Мистериозни са котките корат. Те притежават необичайни за повечето породи котки способности, като невероятно силен слух, зрение и обоняние. С течение на времето Корат изграждат изключително силна емоционална връзка със собствениците си. Всяка тяхна реакция към стопанина им е изпълнена с топлота и изключителна близост, когато я прегръщате.

Мистериозната порода на котките корат обаче умее да налага себе си над останалите видове котки и да доминира над тях. Изключително властна Корат са свикнали от векове насам към тях да се отнасят с власт и уважение, като до ден днешен те не търпят нищо друго освен почит, ласки, обич и грижи.

Корат всъщност се счита за една от най-древните породи котки. Наричат ги още Си-Сауат, както и „котки на щастието”. До съвсем скоро представител на породата никога не е бил продаван, а само подаряван, което обаче към настоящия момент вече стои по друг начин.

Най-ранното известно изображение на котка корат или Си-Сауат може да бъде открито в старинна книга с картини и стихове известна като „Котешки поеми”. То се пази в Националната библиотека в Банкок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest