Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Сънуване»Ето как да запомните онова, което сънувате

Ето как да запомните онова, което сънувате

ХрисиХриси
Новак
11419
сънища

Случвало ли ви се е да се събудите и да помните онова, което сте сънували? А, осъзнавате ли, че сънувате по време на самия сън?

Хубаво или не е да помним сънищата си и по-точно усещанията от тях? Отговорът зависи от всеки човек и от самият сън, разбира се.

И все пак, ако идеята буди любопитството ви, ще ви разкрием тайната на осъзнато сънуване.

Учени от университет в Австралия са направили проучване, на чиято база са създали няколко стъпки, благодарение на които ще запомняте онова, което сънувате.

1.Навийте алармата си за 5 часа след лягане. Трябва да се събудите точно тогава.

2. Щом будилникът звънне, опитайте да се фокусирате над съня, който сте имали до момента и да си го спомните. Ако не успеете, припомнете си сън, който сте сънували вчера или преди няколко дни, без значение.

3. Легнете си, наместете се в удобна позиция и си кажете следните думи наум: „Другият път, когато сънувам, ще запомня съня си“. Отпуснете се, повторете думите и насочете съзнанието си към запомняне на следващия сън.

4. Опитайте да си представите съня, докато повтаряте думите от точка 3. Представете си, че сте си спомнили какво сте сънували.

осъзнато сънуване

5. Фокусирайте се над това, докато заспите. Повторете последните две точки, докато се унесете. Ако започнете да го правите интуитивно и по навик, скоро ще постигнете целта си, а именно да запомняте онова, което сънувате.

Мистериите около сънищата са разисквани още от древността. С тях са се занимавали шаманите и хората, посветени в религията.

Те са част от духовното учение и израстването на човек. Вълнуваща част от науката, за някои хора сънищата са предвестник на съдбата. За тях съществуват редица хипотези, проучвания, методи за разгадаването на самото умение да сънуваме. Това е истинска тайнствена и може би необяснима способност. Все пак, опитите за проучването й продължават.

Така че, следващият път, когато сънувате, се надяваме да е нещо прекрасно и ако и вие вярвате, че това е знак от съдбата, нека се сбъдне по най-добрия възможен начин за вас!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest