Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен»Моите коментари
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Приятно ми е да чуя (в случая да прочета) подобни неща и мнения на хората. Рядко срещам хора като теб, които са убедени в силата на мисълта. В продължение на хилядолетия, мозъка бива мачкан и смятан за просто орган от човешкия организъм, който може да мисли, запомня и т.н, но не може от само себе си да промени нещо на практика (т.е, че мисълта не може да влияе пряко на материалния свят). Но това схващане е съвсем погрешно. Хората могат да направят всичко със силата на мисълта, но не го знаят. А дори и да го знаят и да са убедени в това, цялото общество, което твърди че нещата не са възможни, един вид влияят на уменията ни да използваме мозъка си по-пълноценно.
Анонимен коментира:
Съгласна съм. Други пък смятат, че подобни явления се случват когато се отваря нещо като портал във времето... и аз не знам как да го обясня, но мисля, че разбирате за какво говоря. Учените и сега се опитват да намерят начин за да се телепортираме. Засега знам, че са успели да телепортират частици на (мисля че) няколко метра разстояние. Но не съм запозната подробно с конкретните изследвания и не знам докъде са стигнали учените с опитите си.
Анонимен коментира:
Има неща, които ни се струват като магия, само защото не знаем как стават. Но е факт, че има толкова много очевидци, хора, които са преживели и дори доказателства за подобни странни явления. Дори и законите на физиката да ги отричат, как ние бихме могли? А замисляли ли сте се, че може би ние не сме изучили всички закони?
Анонимен коментира:
"Възрастта" на душата няма нищо общо със земната възраст. Ние наричаме по-опитните души по-стари, а по-неопитните - по-млади. Но в отвъдното няма време - там душата е просто душа. Тя не се чувства като на 20 или 40 или 60... а просто като "себе си" в най-добрата си форма.
Анонимен коментира:
Щом са "глупости" защо ги четете? Забавно ви е да четете "измишльотини" и после да коментирате колко са глупави ли? Тук не случайно е написано СУЕВЕРИЯ, а не ФАКТИ. Досадно е да гледаш 20 еднакви коментара на 20 различни човека, които не са обърнали внимание на думата "суеверия" (вероятно написана 20 пъти).
Анонимен коментира:
Значи като не можеха да изследват по-подробно Плутон решиха че няма да е част от Слънчевата система. Но сега като науката може да се "приближи" до него вече е част от Системата. ок.
Анонимен коментира:
Има доста неща, които "авторът" на библията, който и да е той, е "откраднал" от други писания, много по-стари от християнството. Много неща от библията са преписани, други са дори украсени. Затова и не вярвам на религиите. Приемам ги като големи секти и смятам, че те ни потискат. Разбира се, хората не спазват всички "божии" закони и правила, защото те са против човечеството, против човека като индивид. В арабските страни, където политиката се ръководи от корана има 2 типа хора: мъже - господари и жени- нищожества. Това честно ли е? Ако не сте съгласни с мен, ще помоля преди да спорите, да прочетете информация относно живота в Саудитска Арабия и да видите какво гласят седемте смъртни гряха в християнството.
Анонимен коментира:
И другаде съм чела подобни неща. И честно казано, още преди да се интересувам в подробности съм вярвала че сме създадени от някой/нещо, а не е просто еволюция от маймуна към човек. Дори Дарвин се е отказал от теорията си за еволюцията. Пък и вече отдавна има доказателства, че човешкото ДНК няма как да се създаде от само себе си в тези - земните условия.
Анонимен коментира:
Не. Само ти си създаден така.
Анонимен коментира:
Котката ми харесва- винаги съм обичала сиамки. Но пък не съм сигурна до колко е вярно... не се виждам като човек, който използва другите за да постигне целите си.
Анонимен коментира:
Това, че този учен си е говорил с делфините чрез телепатия ми дойде малко в повече. Не го отричам, аз лично съм склонна да вярвам на доста неща, но често заемам неутрална позиция поради колебание. Но е факт, че делфините са адски умни. Мозъка се приспособява към тялото. Ако делфините имаха хуманоидно тяло и можеха да боравят с ръце щяха да ни надминават технологично със светлинни години. Те използват цели 20% от мозъка си - което е учудващо за нас - хората.
Анонимен коментира:
По скоро не. Твърде различни са от биологична гледна точка за да са ни родственици.
Анонимен коментира:
Има и още острови, които са прокълнати. Знам за един (чието име не помня), на който са се случвали ужасяващи неща. Там е имало лудница, а лудите са били подлагани на много мъчения и експерименти. Историята на острова е брутална, пропита с много кръв и болка. Има и филм направен за този остров, казва се "Злокобен остров".
Анонимен коментира:
Статията ви звучи расистка само защото е написано, че черните са по-глупави от белите. Но никой не споменава нищо за другите раси. Но съм съгласна с TankoBG. Хората от различни раси имат различни особености. Черните наистина са по-силни и издръжливи и ги бива повече в спортовете. Нека за да спомена хората от азиатските страни, те пък са добре развити технологично - всичко, което съществува задължително го има в Китай и/или Япония. Има раси, които пък се характеризират с познаване на природните науки. Разбира се, винаги има изключения. Не е задължително всички хора от дадена раса да умеят едни и същи неща. Не ме разбирайте погрешно - съвсем не съм расистка и не искам да звуча като такава. За мен всички са равни. Просто казвам, че от научна гледна точка се различаваме както външно, така и чрез много други особености.
Анонимен коментира:
Има много подобни огледала, просто не знаеш за тях.
Анонимен коментира:
Хората просто искат да се усъвършенстват (не казвам, че това усъвършенстване винаги ще помогне или ще е в полза на природата). Но ако по-дългия живот не вреди на никого, защо да не си удължим живота? Но само ще вметна, че колкото по-дълго живеят хората, толкова по-пренаселена ще бъде Земята (тя и сега си е пренаселена), освен ако хората не ограничат раждаемостта. Но вече навлизам в други сфери на разговор.
Анонимен коментира:
Само в България е така. И не го смятам за правилно защото дори да предположим че хората ще доживяват до над 150-200г. те все пак ще са по-изтощени отколкото когато са били млади. Разбира се, че ще е безумие да се работи до такава възраст.
Анонимен коментира:
На мен също ми се иска да е истина - не знам защото не съм го видяла с очите си. Но щом ще го слагат в музей, нима ще сложат играчка? По скоро няма да излагат нищо. Пък и защо да няма дракони с козина? Както War007 каза, пуйката (и кокошката) са еволюирали от динозавър, но те са с пера, а не с люспи. Има достатъчно причудливи животни на този свят за да бъдем толкова отрицателно настроени. А относно наивността... ще кажа само че има хора, които са по-широко скроени от други. Има хора които искат да вярват и не се ограничават.