Легендата, от която тръгва суеверието, че не се подаряват часовници

Легендата, от която тръгва суеверието, че не се подаряват часовници

Всеки знае от суеверие, че не е хубаво да се подарява часовник, а ако някой получи часовник като подарък, трябва да го откупи с няколко дребни монети. Това поверие тръгва от една легенда за разгневен часовникар и китайски император.

1

Часовници

Часовници - Последните заглавия и публикации. Мистерии, загадки и всичко свързано с Часовници. Материали за Часовници от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Часовници.
Часовници - Притча за златния часовник

Притча за златния часовник

29.07.201501997

Съществува и втори вид богатство-това са качествата на душата, които ни позволяват да споделяме храна и материално богатство, да вдъхновяваме другите, да проявяваме разбиране към нещастието им.

Часовници - Прокълнат часовник носи смърт на собствениците си

Прокълнат часовник носи смърт на собствениците си

21.11.201402715

Собственикът на най-скъпия часовник в света Шейх Сауд бин Мохамед Ал Тани, почина неочаквано в дома си в Лондон. Така часовникът с марка Патек Филип донесе нещастие на още един от собствениците си.

Часовници - Най-странните будилници на света

Най-странните будилници на света

04.05.201402714

Сред най-ефективните будилници е военният, който изкрещява военни команди. Според специалистите сигналът на будилника трябва да е приятен, за да се избегне стресът.

Часовници - Изолирано от света индианско племе живее в безвремие

Изолирано от света индианско племе живее в безвремие

07.06.2011010685

Те не отброяват часовете, дните, седмиците или месеците. Тези индианци дори не могат да определят своята възраст. В пределите на това племе няма езикови дефиниции за нещо, което се е случило назад в миналото.