Историята на хуните

Историята на хуните

Хунските племена са част от историята на света и по-точно от тази на Европа. Те се появяват на континента през 2-ри век, а през 5-ти създават своята държава, предвождани от своя велик владетел Атила.

1

Хуни

Хуни - Новите заглавия и материали. Необясними явления, загадки и всичко относно Хуни. Любопитни статии за Хуни от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Хуни.
Хуни - Легендите разказват: Гробът на Атила е в България

Легендите разказват: Гробът на Атила е в България

29.04.201704273

Когато научават за смъртта на Атила, воините му отрязват косата си и си нанасят рани със своите мечове в знак на траур, тъй като, както казва летописеца Йорданес, за най-великите воини трябва да се скърби не с женски ридания и не със сълзи, а с кръвта на

Хуни - Митове за славяните, в които всички вярват

Митове за славяните, в които всички вярват

21.03.201701941

Трудно е да научим истината за историята такава, каквато е в действителност. Много от фактите са изгубени в бурните и често кървави събития на отминалите епохи.

Хуни - Тангра - върховният бог на прабългарите

Тангра - върховният бог на прабългарите

29.05.201602744

Има много теории за религията на древните българи. Повечето експерти са убедени, че предците ни са изповядвали старата религия на обширните евразийски степи – тангризма. Централно място в пантеона на тази религия заемал бог Тангра.

Хуни - Древна мумия на новородено бебе стъписа учени

Древна мумия на новородено бебе стъписа учени

07.09.201502670

Учени от университета в Горни Алтай се натъкнаха на изключително любопитна находка. При разкопки в планината Алтай в Сибир, те откриха каменен ковчег, в който намериха мумифицираните останки на новородено.

Хуни - Историята на Атила

Историята на Атила

18.04.201303306

Атила е името на легендарния пълководец на хуните. Войската на Атила се състояла от 100 хиляди тюркски воини и още 100 хиляди воини от различни племена.