Количество и вид сън, от които се нуждаеш, за да се чувстваш добре

Количество и вид сън, от които се нуждаеш, за да се чувстваш добре

Ако снабдявате организма си с 7-9 часа здрав сън, значи ще прекарате 1/3 от живота си заспали. Въпреки това не можем да оспорваме нуждата на ума и тялото от него. Вижте нужните дози сън, от които се нуждаете - колко и кога

1

Сън

Сън - Последните текстове и статии. Мистика, загадки и всичко касещо Сън. Материали за Сън от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Сън.
Сън - Сънят ти не трябва да е повече от 8 часа! Ето защо

Сънят ти не трябва да е повече от 8 часа! Ето защо

23.08.201901849

Със съня са свързани безброй поговорки и поверия. Според някои от тях от сън спомени няма, а други гласят, че здравият сън или пък следобедната дрямка са ключът към дълголетието.

Сън - Суеверие за съня, взето от Скандинавските митове

Суеверие за съня, взето от Скандинавските митове

10.08.201901682

Доста хора днес са подвластни на суеверията и спазват различни ритуали. Например не слагат никога леглото си срещу вратата и гледат краката им да не сочат към изхода от стаята.

Сън - Какво означава, ако сънуваш костенурка?

Какво означава, ако сънуваш костенурка?

19.07.201901197

Образът на костенурката обичайно се свързва с късмет, мъдрост, благоденствие. Вижте какво означава, ако сънувате костенурка!

Сън - Неосъществените ни мечти оживяват в сънищата като кошмари!

Неосъществените ни мечти оживяват в сънищата като кошмари!

07.07.20190467

Проблемът не е в съня, а в желанията. Преодоляването на желанията е ключът към отхвърлянето на кошмарите, защото неосъществените ни мечти оживяват в сънищата като кошмар.

Сън - Индиански вярвания: Третата ни душа пътува из света на сънищата

Индиански вярвания: Третата ни душа пътува из света на сънищата

30.06.201901688

Светът на сънищата се приемал като реален от индианците. Къде отива душата ни, когато спим – този въпрос произлиза от вярването, че имаме само една душа. Според индианците обаче имаме цели три.

Сън - Билки за добър сън

Билки за добър сън

25.06.20190320

Когато се използват разумно, билките подобряват съня, стабилизират психиката и имат положителен ефект върху цялостното здраве. Кои билки имат сънотворно действие?

Сън - Интересни факти за здравословния сън и как лесно да го постигнем

Интересни факти за здравословния сън и как лесно да го постигнем

31.05.20190791

Безсънието е често срещано оплакване в наши дни, а лошият сън има ефект върху вашето здраве и ежедневие. Най-честите причини за него са депресия, стрес и тревожност.

Сън - Как да продължа да сънувам прекъснат сън?

Как да продължа да сънувам прекъснат сън?

28.05.20190531

Случвало се е на всеки. В подобни ситуации не бива да се безпокоите, че прекрасният сън е безвъзвратно изгубен. Напротив. Има специални трикове, които ще помогнат да се върнете към хубавото си подсъзнателно преживяване.

Сън - Трикове за по-добър сън

Трикове за по-добър сън

29.04.20190615

Експертите споделят как всеки, дори и тези, които гледат телевизия в малките часове, може да препрограмира тялото и ума си, за да се събуди по-естествено и да функционира по-добре през целия ден и дори сутринта.

Сън - Как да започна да си спомням сънищата?

Как да започна да си спомням сънищата?

29.03.20190514

Изследователи на сънищата откриха механизма на тяхното събиране и защо някои хора не си спомнят какво сънуват. Запомнянето на сънищата зависи и от фазите на съня.