Вратите на ада се отвориха! Йелоустоун е на прага на изригване

Вратите на ада се отвориха! Йелоустоун е на прага на изригване

Още през 2014-та за кратък период от време водата на реките и езерата в парка Йелоустоун са повишили значително температурата си. На някои места те достигат точка на кипене. Гейзерите са се активирали – нещо, което не се е случвало от 100 г. насам

1

Магма

Магма - Най-новите заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Магма. Нашите статии за Магма от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Магма.
Магма - Исландия е обхваната от най-силното вулканично изригване

Исландия е обхваната от най-силното вулканично изригване

21.02.20150752

След активизирането на вулкана Бардарбунга, Исландия е обхваната от най-силното вулканично изригване от 100 години насам. За последните 5 месеца обемът на магмата, която се стече, е огромен.

Магма - Как каменните въглища се превръщат в диаманти

Как каменните въглища се превръщат в диаманти

08.05.201405802

Разтопената магма донася диамантите на повърхоността и ги изстудява, превръщайки ги в жилки кимберлит. Именно кимберлитовите жилки се смятат за местата за отваряне на диамантени мини.

Магма - Учени създадоха макет на Ада

Учени създадоха макет на Ада

23.10.201303680

В лабораторни условия специалисти успяха да пресъздадат облика на Ада на Земята. Учените смятат, че това място, за което никои не е давал доказани свидетелства, се намира в земното ядро.

Магма - Откриха древен океан от магма на Меркурий

Откриха древен океан от магма на Меркурий

23.02.201301198

Според учените от Масачузетския технологически институт на Меркурий е имало голям океан от магма. Астрономите смятат, че скоро след формирането на планетата, което е станало преди 4. 5 милиарда години, на повърхността й е имало океан от течна магма.

Магма - Унищожителните ефекти на вулканите

Унищожителните ефекти на вулканите

30.01.201102205

Лавата, изпускането на токсични газове, падането на пепел, лахарите и разломките са от най-опасните рискове при изригването на вулкани. Магмата се превръща в лава, която помита всичко по пътя си.

Магма - Магмен океан е бушувал на Луната?

Магмен океан е бушувал на Луната?

01.11.200901999

Ново изследване доказа, че някога мощен магмен океан е вилнял по повърхността на Луната. Открит е нов минерал в лунната кора, което ще помогне за експлоатиране на минералните ресурси там в бъдеще.