Ето какви са сънищата на творческите личности

Ето какви са сънищата на творческите личности

Човешките сънища не са напълно изследвано поле, макар и да са вълнували хората още от Древността. Група учени от университета Хайнрих Хайне обаче смятат, че са открили модела на сънищата на творческите хора.

1

Креативност

Креативност - Последните заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Креативност. Любопитни статии за Креативност от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Креативност.
Креативност - Цитатите на Пикасо, с които ще мислите по-креативно

Цитатите на Пикасо, с които ще мислите по-креативно

14.11.20170709

Когато бях малък, майка ми казваше: Ако бъдеш войник, ще станеш генерал. Ако бъдеш свещеник, ще станеш папа. Но аз исках да бъда художник и станах Пикасо

Креативност - Отключете гения си с химикалка и малко коте!

Отключете гения си с химикалка и малко коте!

18.05.20160914

Има буквално хиляди изследвания и доклади как може да се подобри мозъчната дейност на човек, така че той да стане по-умен. Има и няколко съвсем прости трика, чрез които можете да отключите вътрешния си гений.

Креативност - Увеличете творческите си възможности със съветите на Ърнест Хемингуей

Увеличете творческите си възможности със съветите на Ърнест Хемингуей

07.12.20150924

Писателят Ърнест Хемингуей освен с драматичната си съдба е останал в историята и с емблематични творби. Самият Хемингуей е дал няколко съвета, с които е насърчавал креативността си.

Креативност - Четирите най-креативни зодии в хороскопа

Четирите най-креативни зодии в хороскопа

22.11.2015058967

Без съмнение всяка зодия си има своите положителни и отрицателни черти. Едни са надарени със силна водя, други – с чувство за справедливост, а трети са толкова изобретателни, че околните понякога се чудят откъде им идват всички гениални идеи.

Креативност - Разходките удължават живота и ни правят по-изобретателни

Разходките удължават живота и ни правят по-изобретателни

30.04.20140976

Американско проучване, публикувано в изданието Дейли мейл, е стигнало до извода, че разходките правят хората два пъти по-креативни, отколкото ако са седнали.

Креативност - Как да повишим творческите си възможности

Как да повишим творческите си възможности

02.10.201103191

Ако искате да бъдете креативни, вървете по-пътя на най-силното съпротивление. Съчетавайте противоположностите и опитвайте най-нелогичните комбинации.