Доказано! Чуваме и докато спим

Доказано! Чуваме и докато спим

1

Френски учени доказаха, че независимо дали сме будни или спим, мозъкът ни може да чуе думите, които ни казват. Човешкият мозък остава активен по време на сън и реагира на звуци.

1

Звуци

Звуци - Актуални теми и статии. Мистерии, загадки и всичко свързано с Звуци. Любопитни статии за Звуци от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Звуци.
Звуци - Кожата ни чува

Кожата ни чува

14.03.201323559

Кожата ни помага на мозъка да възприема звуците много по-лесно. Експерименти с доброволци доказват, че при насочване на въздух към кожата на тялото човек чува по-лошо.

Звуци - Звуци, които лекуват

Звуци, които лекуват

18.01.201215661

В древния Изток са били убедени, че звуците действат върху нервните центрове. Когато се произнасят определени звуци, това може да повлияе върху различни видове болести.

Звуци - Езикът на животните

Езикът на животните

14.10.201104548

Смехът на хиените има за цел да предаде информация за доминирането и идентичността на отделните индивиди. Сомовете издават скърцащ звук, когато са уплашени.

Звуци - Интересни факти за говора

Интересни факти за говора

01.10.201108290

Езикът с най-малко звуци е испанският диалект силбо - има четири гласни и четири съгласни. Чува се на няколко километра разстояние, тъй като по звучене прилича на свистене на птици.