Огледални неврони - що е то?

Огледални неврони - що е то?

Преди 13 години в една лаборатория по невробиология на университета в Парма изследователите случайно уловили и наблюдавали любопитно събитие. Какво са огледалните неврони?

1

Емоции

Емоции - Новите теми и публикации. Необясними явления, загадки и всичко касещо Емоции. Нашите статии за Емоции от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Емоции.
Емоции - Как да преодолеем емоциите си?

Как да преодолеем емоциите си?

28.11.20180296

По-емоционалните и чувствителни хора лесно могат да бъдат наранени. Ето съвети как да преодолеете прекалените емоции, които бушуват във вас

Емоции - Пълнолуние изгрява днес в Козирог

Пълнолуние изгрява днес в Козирог

28.06.201806162

Тази сутрин в 7. 54 часа фазата на Пълнолуние ще изгрее в зодия Козирог. Днес трябва да се взимат важни решения, които са свързани с отговорностите ни в живота.

Емоции - Пълнолуние в Скорпион – какви са посланията в този ден

Пълнолуние в Скорпион – какви са посланията в този ден

29.04.201809881

На 30 април в 3:59 часа сутринта започна фазата на Пълнолуние, която ще огрее в Скорпион – знакът на загадките и дълбоките, прикрити емоции. Пълнолунието днес ще извади на повърхността онези въпроси, които ни притесняват от последното Новолуние.

Емоции - Техниката, с която ще чувате гласа на сърцето си, а не на разума

Техниката, с която ще чувате гласа на сърцето си, а не на разума

18.02.201801419

При вземането на важни решения много хора предпочитат да се вслушат в гласа на сърцето и интуицията си, но е трудно, тъй като инстинкта на разума в повечето случаи е по-силен.

Емоции - Творческа личност ли сте? Това означава, че сте и психопат!

Творческа личност ли сте? Това означава, че сте и психопат!

02.05.201603146

Всеизвестен факт е, че творческите личности – тези, които се занимават с изкуство, са ексцентрични, дори малко чалнати за обикновените хора. Без значение дали са в сферата на театъра, киното, изобразителното изкуство или фотографията, в тези хора има нещо

Емоции - Социалните маски, които носим – какво крием от другите

Социалните маски, които носим – какво крием от другите

14.01.201601159

Според експерта Лиз Бурбо основните травми са 5 и на тях съответстват 5 социални маски, с които се опитваме да скрием болката си от другите.

Емоции - Японска техника с пръсти ви връща спокойствието

Японска техника с пръсти ви връща спокойствието

19.11.2015011268

Според една японска техника всеки един човек може да контролира емоциите си, само ако придържа определен пръст на ръката си. Японците вярват, че всеки един от нашите пръти контролира някоя емоция.

Емоции - Защо изобщо имаме вежди?

Защо изобщо имаме вежди?

23.09.201502795

Веждите са тихи индикатори, от които можем да разберем много. С по-внимателно наблюдение те могат да ви кажат какви са социалните инстинкти на човека срещу вас, както и много за неговата идентичност, пол, възраст и вътрешна красота.

Емоции - Как да тълкуваме най-известните жестове с крака

Как да тълкуваме най-известните жестове с крака

28.01.201503955

Жестовете с краката се използват, предимно когато един човек се опитва да изгради бариера между себе си и своя събеседник, казва австралиецът Алън Пийз в книгата си Езикът на тялото.

Емоции - Притча за иноверците

Притча за иноверците

13.01.201501449

Хората сме напълно свободни същества, затова всеки има право да говори, каквото сметне за добре. Това как ще го приеме отсрещният, зависи само от него самия. Всеки сам избира какви емоциии да допуска до себе си и как да реагира на случващото се.