Мона Лиза има и гола версия! Вижте я тук

Мона Лиза има и гола версия! Вижте я тук

Френски експерти по изобразителното изкуство са открили скица на жена, рисувана с въглен, която поразително прилича на Мона Лиза, а техниката напомня на Леонардо да Винчи. Възможно е това да е голата версия на най-популярния портрет.

1

Джокондата

Джокондата - Актуални заглавия и материали. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Джокондата. Материали за Джокондата от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Джокондата.
Джокондата - Вековната загадка с усмивката на Мона Лиза вече е разбулена

Вековната загадка с усмивката на Мона Лиза вече е разбулена

16.03.201701012

Столетия наред загадъчната усмивка на Мона Лиза събуждаше любопитство и създаваше мистериозен воал около най-известната картина на Леонардо да Винчи.

Джокондата - Сензационно! Откриха костите на Мона Лиза

Сензационно! Откриха костите на Мона Лиза

28.09.201501572

Близо 500-годишна историческа мистерия е на път да бъде разкрита. Археолози смятат, че са открили останките на Лиза Джералдини по-известна като Мона Лиза от картината на Леонардо да Винчи.

Джокондата - Мона Лиза била китайка и майка на Леонардо да Винчи

Мона Лиза била китайка и майка на Леонардо да Винчи

07.12.201403416

Прочутата Мона Лиза от неповторимата картина на Леонардо да Винчи най-вероятно е била китайка, а в Италия е попаднала като робиня на богат италиански търговец.

Джокондата - Мистериозни букви и числа са закодирани в очите на Мона Лиза

Мистериозни букви и числа са закодирани в очите на Мона Лиза

18.01.201408045

От националната комисия за културно наследство съобщиха, че са открили закодирани букви и числа в очите на легендарната картина на Леонардо Да Винчи – Мона Лиза.

Джокондата - Тайните на Джокондата

Тайните на Джокондата

26.10.201206020

Прочутата Джоконда на Леонардо да Винчи, известна и като Мона Лиза, се смята за един от най-загадъчните портрети в историята на световната живопис.

Джокондата - Учени на крачка от разгадаването на образа на Мона Лиза

Учени на крачка от разгадаването на образа на Мона Лиза

07.06.201101691

Италиански археолози съобщиха, че са открили гроба, в който се предполага, че са положени останките на именитата флорентинка Мона Лиза, която най-вероятно е изобразена на платното на Леонардо да Винчи.

Джокондата - Ретините на очите ни променяли усмивката на Мона Лиза

Ретините на очите ни променяли усмивката на Мона Лиза

06.03.201003622

Картината на Леонадро да Винчи с Мона Лиза не престава да носи безсънни нощи на учените по света. Испански учени декларираха нова версия за тайната на усмивката на Джокодата.