Космосът променя ДНК-то ни! Вижте историята на единствените близнаци астронавти

Космосът променя ДНК-то ни! Вижте историята на единствените близнаци астронавти

Скот Кели е астронавтът, който прекара цяла една година в открития Космос. Днес, отново на Земята, той има различна ДНК от тази на неговия еднояйчен близнак.

1

Гени

Гени - Последните теми и статии. Мистика, загадки и всичко касещо Гени. Материали за Гени от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Гени.
Гени - Ако детето ви има този цвят на очите и косата, най-вероятно е извънземно!

Ако детето ви има този цвят на очите и косата, най-вероятно е извънземно!

14.12.20170726

Всеки човек е уникален. Дори еднояйчните близнаци имат минимални разлики помежду си, по които се разпознава кой кой е. Да се повтори комбинацията на човешкото тяло е невъзможна. Въпреки това дори сред най-уникалните има дори още по-уникални.

Гени - Ето защо човекът е най-висшата твар

Ето защо човекът е най-висшата твар

27.03.20170477

Учени от университета Джордж Вашингтон в САЩ са изследвали над 200 човешки и 200 маймунски мозъци. При хората повечето били близнаци, а шимпанзетата – братовчеди. Резултатите ясно показали, че. . .

Гени - Разгадаха защо човешката еволюция е спряла!

Разгадаха защо човешката еволюция е спряла!

20.05.20160987

Докато животът на Земята продължава да се развива постоянно, генетичният код, който стои в основата му, не се е променил в последните няколко милиарда години. В един момент в историята на планетата еволюцията просто е спряла

Гени - Половината от хората в Западна Европа са наследници на 1 човек

Половината от хората в Западна Европа са наследници на 1 човек

29.04.20160804

Оказва се, че половината от хората в Западна Европа са потомци на митичен цар, живял по времето на Бронзовата епоха преди около 4000 години. Това показват резултатите от наскоро приключилото най-мащабно изследване на глобалните генетични вариации

Гени - Учени: Децата на бъдещето ще имат по 32 родители

Учени: Децата на бъдещето ще имат по 32 родители

03.04.20160781

Научните постижения скоро ще позволят на децата да имат произволен брой родители, предупреждават правни експерти. Мултиродителството е просто въпрос на време, показват опити

Гени - Смъртоносни бактерии нападат планетата ни!

Смъртоносни бактерии нападат планетата ни!

02.12.201501581

Неуловима бактерия напада планетата ни. Опасният микроорганизъм вече е открит в животни и проби от болни хора.

Гени - Имаме най-сходно ДНК с италианците

Имаме най-сходно ДНК с италианците

12.10.201501177

Противно на ширещото се в обществото мнение и на историческите анали, най-близкият народ по кръв до българите е италианският. Неочакваната новина съобщи световноизвестният генетик професор Давид Карамели.

Гени - Политическите убеждения заложени в гените?

Политическите убеждения заложени в гените?

10.10.20150395

Според учени от Кралското научно дружество на Великобритания политическите убеждения при човека са заложени в гените. Според тях решението на коя партия да симпатизираме не се определя толкова от семейната и заобикалящата среда, а от човешката биология.

Гени - Белезите от Холокоста се предават генетично

Белезите от Холокоста се предават генетично

26.08.201501535

Според учени от катедра Генетика към университетската болницата Маунт Синай в Ню Йорк травмите, причинени от ужасите през Холокоста, се предават на децата и внуците на преживелите съвременници на еврейския геноцид, съобщава вестник Гардиан.

Гени - Поспаливите имат по-развито въображение

Поспаливите имат по-развито въображение

09.08.201505101

Поспаливостта може и да е свързана с таланти. Поспаливите са по-талантливи от ранобудните. Ранното ставане се дължи на гени, различно ниво на хормони, което влияе на работоспособостта.