Това са най-жестоките владетели на всички времена

Това са най-жестоките владетели на всички времена

В историята на света една от основните роли се пада на различни владетели и тяхното управление. Някои са се изявявали като герои, други като безпощадни тирани.

1

Владетели

Владетели - Последните теми и публикации. Мистика, загадки и всичко свързано с Владетели. Любопитни статии за Владетели от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Владетели.
Владетели - Те са най-злите владетели от Средновековието!

Те са най-злите владетели от Средновековието!

24.01.201806108

Монголският император Чингис хан, смятан от мнозина за най-злия владетел, има своите конкуренти за тази титла, които въобще не му отстъпват. Вижте кои са те.

Владетели - Династията Ашина – владетелите на стотици империи

Династията Ашина – владетелите на стотици империи

12.01.20180611

Великият тюркски хаганат, обединявал степите от Черно море до Тихия океан на изток. Империята, която подчинила всички номадски народи, живеещи на тази територия, се управлявал от рода Ашина. Династията е придобила легендарен статут

Владетели - Династията Дуло – забравените владетели на Европа

Династията Дуло – забравените владетели на Европа

13.12.201703055

Династията Дуло са основателите и първите владетели на съвременна България. Нейните представители са едни от най-мощните монарси на ранното Средновековие като Кубрат, Аспарух, Тервел.

Владетели - Най-злите мъже в историята

Най-злите мъже в историята

01.09.2017026847

Историята познава личности, които поради лични амбиции, невъобразима жестокост и дори психически отклонения са оставили неизлечима следа върху човечеството. Ето и осемте най-опасни и жестоки мъже, от чиито действия милиони хора са загубили живота си.

Владетели - Кралските убийства, шокирали средновековна Европа

Кралските убийства, шокирали средновековна Европа

13.03.201702345

Животът на малкото останали днес крале, кралици, принцове и принцеси е луксозен и приятен. Разбира се, невинаги е било така. Някога вземането и задържането на престола е било трудно начинание, съпътствано с интриги и дори брутални убийства

Владетели - Гробницата на Севт III - последният велик владетел на траките

Гробницата на Севт III - последният велик владетел на траките

15.01.20170726

На 21 септември 2004 година български археолози откриха една от най-богатите гробници на траките по нашите земи. Величественото съоръжение се намира на 12 км северно от град Казанлък и е едно от малкото оцелели непокътнати

Владетели - Бащата на Тутанкамон май бил извънземен

Бащата на Тутанкамон май бил извънземен

17.07.2010022000

Ехнатон, бащата на египетския фараон Тутанкамон, може би е бил представител на чужда цивилизация. Това е една от теориите за странни външен вид на един от владетелите на Древен Египет.