Известните хора, умрели от венерическо заболяване

Шекспир

В наши дни трудно ще се открие човек, които е починал от венерическо заболяване, но в миналото това никак не е било рядко явление. Дори част от най-известните исторически личности са намерили смъртта си след креватни удоволствия.

Фридрих Ницше

Немският философ, композитор и поет със скандално поведение е приет в лечебно заведение с тежък срив, който тогава лекарите не са успели да си обяснят, но днес медицината е определила като невросифилис. Въпреки че в зрелите си години Ницше в бил асексуален, в юношеството му негова братовчедка е злоупотребявала сексуално с него и се смята, че в следствие на това се е заразил с половото заболяване.

Ницше

Мао Дзъдун

Китайският диктатор е бил патологичен развратник и често е участвал в сексуални оргии. Според една от версиите Мао е вярвал в старо поверие, според което, ако прави секс с 1000 девственици, ще стане безсмъртен. Въпреки че имал ясни симптоми на венерически заболявания, Мао Дзъдун отказвал да се лекува.

Христофор Колумб

Откривателят на Новия свят е страдал от сифилис и дори е определян като човека, донесъл венерическите заболявания в Америка. Самият Колумб и един от капитаните му са имали сексуални отношения с туземците и ги заразили с половите заболявания.

Колумб

Уилям Шекспир

Самата личност Шекспир на един от най-известните творци за всички времена е загадка, но изследователи на биографията му смятат, че той е страдал от сифилис и сифилисът е бил причината за смъртта му.

Ги дьо Мопасан

Известният френски писател и е известен и като Казанова за неговото време. Говори се, че през леглото му са минали повече от 300 жени. Една от тях го заразява със сифилис. Той постъпва в клиника, но вече в много напреднало състояние на болестта и не успява да спаси.

Пол Гоген

Френският художник умира от сифилис на 55-годишна възраст. Раните му са били изключително тежки и се е налагало сам да ги превързва. С напредването на болестта не е успявал да стане от леглото, очите му сериозно са се възпалили и е получавал сърдечни пристъпи.

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари