Как отбелязваме Велика събота

Как отбелязваме Велика събота

1

На Велика събота православната църква почита последния ден от Страстната седмица, предшестваща Великден. Тези, които не са боядисали яйца още, могат да го направят в събота.

1

Традиции

Традиции - Новите текстове и материали. Необясними явления, загадки и всичко касещо Традиции. Нашите статии за Традиции от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Традиции.
Традиции - Велики четвъртък – митове и традиции за деня

Велики четвъртък – митове и традиции за деня

13.04.201725384

Според Библията на Велики четвъртък Исус Христос е бил заловен в Гетсиманската градина по време на молитва. На този ден традиционно се боядисват великденските яйца.

Традиции - Чудатите Великденски традиции по света

Чудатите Великденски традиции по света

01.05.201605403

Великден е най-старият християнски празник и оцелявайки през вековете е повел след себе си многообразие от обичаи и традиции, някои от които на пръв поглед изглеждат доста странни.

Традиции - Как посрещнаха Коледа по света?

Как посрещнаха Коледа по света?

27.12.20150314

Може би най-необикновеният Дядо Коледа е онзи, който носи подаръци на послушните деца в слънчева и топла Австралия. Там белобрадият старец традиционно пристига не в шейна, теглена от елени, а на сърф и обикновено е облечен само с бански костюм.

Традиции - Народните поверия и традиции по Поганите дни след Коледа

Народните поверия и традиции по Поганите дни след Коледа

26.12.20150978

Българската народна традиция е изключително богата. Едвам раздигнали коледната трапеза и трябва да се подготвим за т. нар. погани дни или мръсни дни. Поганите дни се всички дни от Коледа но Йордановден.

Традиции - Да посрещнеш новата година в гробището

Да посрещнеш новата година в гробището

02.01.201501715

Нова година настъпва по различно време в различните места по света, като часовият пояс е предопределил и разграничение в традициите за празника, като някои от тях са доста странни и дори ужасяващи.

Традиции - Най-странните новогодишни традиции по света

Най-странните новогодишни традиции по света

31.12.201401496

Честването на Нова година е сред малкото празници, които обединяват целия свят. Но докато датата е една за всички, обичаите в различните страни са разнородни, пъстри и интересни.

Традиции - В САЩ Нова година не настъпва без падането на топка

В САЩ Нова година не настъпва без падането на топка

31.12.201401244

В САЩ Новата година не може да започне без падането на Новогодишната топка на Таймс Скуеър в Ню Йорк. Традиционното ястие на Нова година е от бобчета с черно оченце в средата.

Традиции - Там, където рождената дата на детето, е първата майчина мисъл за него

Там, където рождената дата на детето, е първата майчина мисъл за него

31.10.201424855

Когато дадена жена в едно африканско племе реши, че иска да има бебе, тя отива под дърво и сяда сама. Там дълго слуша, за да чуе песента на детето, което иска да дойде.

Традиции - В Непал превръщат деца в живи богини

В Непал превръщат деца в живи богини

28.10.201411302

В Непал съществува древна традиция, която чрез специален подбор обожествява около 4-годишни момиченца. Традицията се спазва и до днес, а живите богини се наричат кумари.

Традиции - Как да гадаете по Коледната трапеза

Как да гадаете по Коледната трапеза

25.12.201304239

Коледният ден е свързан и с различни гадания и предсказания. По орехите се гадае за здравето на семейството. Момите крият къшей от хляба под възглавницата си, за да сънуват жениха си.

На актуалната страница ще откриеш последните теми и статии за Традиции. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Традиции. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Традиции. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Традиции. Традиции, съвети и мнения.