Техниката, с която ще чувате гласа на сърцето си, а не на разума

Техниката, с която ще чувате гласа на сърцето си, а не на разума

При вземането на важни решения много хора предпочитат да се вслушат в гласа на сърцето и интуицията си, но е трудно, тъй като инстинкта на разума в повечето случаи е по-силен.

1

Емоции

Емоции - Новите теми и публикации. Необясними явления, загадки и всичко касещо Емоции. Нашите статии за Емоции от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Емоции.
Емоции - Пълнолуние изгрява днес в Козирог

Пълнолуние изгрява днес в Козирог

09.07.201704813

Тази сутрин в 7. 08 часа фазата на Пълнолуние ще изгрее в зодия Козирог. Днес трябва да се взимат важни решения, които са свързани с отговорностите ни в живота.

Емоции - Пълнолуние в Скорпион – какви са посланията в този ден

Пълнолуние в Скорпион – какви са посланията в този ден

11.05.201707975

В днешния четвъртък, 44 минути след полунощ започна фазата на Пълнолуние ще огрее в Скорпион – знака на загадките и дълбоките, прикрити емоции.

Емоции - Творческа личност ли сте? Това означава, че сте и психопат!

Творческа личност ли сте? Това означава, че сте и психопат!

02.05.201602897

Всеизвестен факт е, че творческите личности – тези, които се занимават с изкуство, са ексцентрични, дори малко чалнати за обикновените хора. Без значение дали са в сферата на театъра, киното, изобразителното изкуство или фотографията, в тези хора има нещо

Емоции - Социалните маски, които носим – какво крием от другите

Социалните маски, които носим – какво крием от другите

14.01.20160932

Според експерта Лиз Бурбо основните травми са 5 и на тях съответстват 5 социални маски, с които се опитваме да скрием болката си от другите.

Емоции - Японска техника с пръсти ви връща спокойствието

Японска техника с пръсти ви връща спокойствието

19.11.2015010831

Според една японска техника всеки един човек може да контролира емоциите си, само ако придържа определен пръст на ръката си. Японците вярват, че всеки един от нашите пръти контролира някоя емоция.

Емоции - Защо изобщо имаме вежди?

Защо изобщо имаме вежди?

23.09.201502126

Веждите са тихи индикатори, от които можем да разберем много. С по-внимателно наблюдение те могат да ви кажат какви са социалните инстинкти на човека срещу вас, както и много за неговата идентичност, пол, възраст и вътрешна красота.

Емоции - Как да тълкуваме най-известните жестове с крака

Как да тълкуваме най-известните жестове с крака

28.01.201503621

Жестовете с краката се използват, предимно когато един човек се опитва да изгради бариера между себе си и своя събеседник, казва австралиецът Алън Пийз в книгата си Езикът на тялото.

Емоции - Притча за иноверците

Притча за иноверците

13.01.201501319

Хората сме напълно свободни същества, затова всеки има право да говори, каквото сметне за добре. Това как ще го приеме отсрещният, зависи само от него самия. Всеки сам избира какви емоциии да допуска до себе си и как да реагира на случващото се.

Емоции - Одеяла на щастието показват колко сме доволни от полета си

Одеяла на щастието показват колко сме доволни от полета си

30.11.20140642

британската авиокомпания British Airways създаде одеяло, което да измерва мозъчните вълни на пътника. Чрез експеримента с одеяла на щастието и с помощта на цвета им те ще показват в какво емоционално състояние се намира пасажерът.

Емоции - Обществените нагласи, които пречат на щастието

Обществените нагласи, които пречат на щастието

28.06.201401714

Американският психолог Албърт Елиас твърди в своите научни трудове, че в обществото съществуват 6 колективни нагласи, които пречат на щастието на всеки, които се опитва да се съобрази с тях.