Какво символизира делфинът

Какво символизира делфинът

2

Според древните хора делфинът е бил най-бързото морско създание, затова той символизира скоростта. Делфинът е символ на спасение, вдъхновен от легенди за това как делфини са спасявали хора от удавяне в морето.

1

Делфини

Делфини - Новите заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко относно Делфини. Нашите статии за Делфини от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Делфини.
Делфини - Делфините – наследници на Атлантида

Делфините – наследници на Атлантида

13.01.2012126307

Според някои легенди сред нас до ден днешен живеят потомци на древните обитатели на Атлантида. Време е да преосмислим отношението си към целия заобикалящ ни жив и прекрасен свят.

Делфини - Морските животни са силни талисмани

Морските животни са силни талисмани

19.11.201108046

Китът е много мощен талисман, който носи късмет. Талисманът във вид на медуза успокоява и възстановява духовното равновесие в трудните моменти в живота.

Делфини - Делфините разбират, че са смъртни

Делфините разбират, че са смъртни

25.10.201154901

Делфините и китовете имат свои ритуали, когато техен приятел или роднина умре. Делфините имат традиции в убийството на деца на други делфини.

Делфини - Животни, които използват подръчни материали

Животни, които използват подръчни материали

30.08.20110951

Умението да се използват инструменти е характерно не само за хората. Октоподът, шимпанзето, макакът, делфинът, враната и видрата използват подръчни средства вместо инструменти.

Делфини - Защо делфините не кървят до смърт

Защо делфините не кървят до смърт

26.07.201176764

Защо делфините не кървят до смърт? Морските бозайници са известни с това, че огромните им рани зарастват изключително бързо. Делфините не изпитват болка.

Делфини - Слоновете постигат целите си заедно

Слоновете постигат целите си заедно

21.03.20112979

Слоновете са едни от най-съобразителните животни наред с делфините и шимпанзетата. Когато трябва да постигнат дадена цел, слоновете обединяват усилията си.

Делфини - Купуват булки със зъби от делфин

Купуват булки със зъби от делфин

05.12.201001646

На Соломоновите острови булки се откупват само със зъби от делфин. Трябва да загинат поне 4 делфина, всеки от които има 250 зъба, за да се откупи младото момиче. Традицията е от деветнадесети век.

Делфини - Делфините изобретиха междувидов език

Делфините изобретиха междувидов език

18.10.201032811

Делфините общуват не само помежду си, но и с представители на други видове делфини. За тази цел те използват специален език, който все още е непреводим за учените.

Делфини - Животните спасяват хора от смъртта

Животните спасяват хора от смъртта

09.09.201025868

Вижте няколко изумителни случая, в които животни са доказвали своята интелигентност като спасяват човешки живот. Животните спасители - делфини, кучета и прасенца.

Делфини - Пчели откриват бомби

Пчели откриват бомби

07.09.201001591

Пчелите могат да откриват взривни вещества благодарение на антенките си, а делфините намират подводни мини с помощта на ехолокация.

На текущата страница ще се натъкнеш на най-новите теми и статии за Делфини. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Делфини. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Делфини. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Делфини. Делфини, съвети и мнения.