Какво символизира делфинът

Какво символизира делфинът

2

Според древните хора делфинът е бил най-бързото морско създание, затова той символизира скоростта. Делфинът е символ на спасение, вдъхновен от легенди за това как делфини са спасявали хора от удавяне в морето.

1

Делфини

Делфини - Новите заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко относно Делфини. Нашите статии за Делфини от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Делфини.
Делфини - Делфините – наследници на Атлантида

Делфините – наследници на Атлантида

13.01.2012126355

Според някои легенди сред нас до ден днешен живеят потомци на древните обитатели на Атлантида. Време е да преосмислим отношението си към целия заобикалящ ни жив и прекрасен свят.

Делфини - Морските животни са силни талисмани

Морските животни са силни талисмани

19.11.201108084

Китът е много мощен талисман, който носи късмет. Талисманът във вид на медуза успокоява и възстановява духовното равновесие в трудните моменти в живота.

Делфини - Делфините разбират, че са смъртни

Делфините разбират, че са смъртни

25.10.201104914

Делфините и китовете имат свои ритуали, когато техен приятел или роднина умре. Делфините имат традиции в убийството на деца на други делфини.

Делфини - Животни, които използват подръчни материали

Животни, които използват подръчни материали

30.08.20110957

Умението да се използват инструменти е характерно не само за хората. Октоподът, шимпанзето, макакът, делфинът, враната и видрата използват подръчни средства вместо инструменти.

Делфини - Защо делфините не кървят до смърт

Защо делфините не кървят до смърт

26.07.201106776

Защо делфините не кървят до смърт? Морските бозайници са известни с това, че огромните им рани зарастват изключително бързо. Делфините не изпитват болка.

Делфини - Слоновете постигат целите си заедно

Слоновете постигат целите си заедно

21.03.20110987

Слоновете са едни от най-съобразителните животни наред с делфините и шимпанзетата. Когато трябва да постигнат дадена цел, слоновете обединяват усилията си.

Делфини - Купуват булки със зъби от делфин

Купуват булки със зъби от делфин

05.12.201001656

На Соломоновите острови булки се откупват само със зъби от делфин. Трябва да загинат поне 4 делфина, всеки от които има 250 зъба, за да се откупи младото момиче. Традицията е от деветнадесети век.

Делфини - Делфините изобретиха междувидов език

Делфините изобретиха междувидов език

18.10.201002830

Делфините общуват не само помежду си, но и с представители на други видове делфини. За тази цел те използват специален език, който все още е непреводим за учените.

Делфини - Животните спасяват хора от смъртта

Животните спасяват хора от смъртта

09.09.201005907

Вижте няколко изумителни случая, в които животни са доказвали своята интелигентност като спасяват човешки живот. Животните спасители - делфини, кучета и прасенца.

Делфини - Пчели откриват бомби

Пчели откриват бомби

07.09.201001595

Пчелите могат да откриват взривни вещества благодарение на антенките си, а делфините намират подводни мини с помощта на ехолокация.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...