В гробницата в Амфиполис е жената на Александър Велики

В гробницата в Амфиполис е жената на Александър Велики

1

Местните легенди познават района на Амфиполис като гробницата на царицата. Друга теория обаче твърди, че подобно погребение е по-типично за някои знатен генерал.

1

Александър Велики

Александър Велики - Последните заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко относно Александър Велики. Нашите статии за Александър Велики от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Александър Велики.
Александър Велики - Гробът на Александър Велики е в Амфиполис?

Гробът на Александър Велики е в Амфиполис?

04.12.20140976

Разкопките в Амфиполис започват още преди две години, но от месец август тази година стана ясно какъв е мащабът на погребението. Възможно е тук да е погребан Александър Велики

Александър Велики - Александър Велики умрял от препиване

Александър Велики умрял от препиване

15.02.201403023

Александър III Македонски или Александър Велики е най-известният цар (базилевс) на Древна Македония. Управлявал е от 336 пр. н. е. до смъртта си през 323 пр. н. е.

Александър Велики - Александър Македонски по пътя на славата

Александър Македонски по пътя на славата

02.04.201303471

На 20-годишна възраст Александър е коронясан. Когато седнал на трона, той наследил велика армия и сериозни политически вълнения. Александър Македонски е един от най-великите пълководци

Александър Велики - Детството и успеха на Александър Македонски

Детството и успеха на Александър Македонски

17.09.201007881

Александър Велики: един от най-необикновените и загадъчни войни на всички времена. Историята на Александър Македонски в Елада, баща му цар Филип, майка му Олимпияда и Троянската война.

Александър Велики - Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

11.06.201007590

Александър Велики се превръща във въплъщение на ужаса за цяла Азия. През декември 332 г. пр. Христа той влиза в Египет. Той разкрива египетската цивилизация пред останалия свят.

Александър Велики - Александър Македонски и падането на Персия

Александър Македонски и падането на Персия

30.01.200904017

Александър Македонски решил да завоюва целия свят. В природата на Александър било да изследва нови територии, но светът се оказал много по-голям, отколкото той предполагал.

Александър Велики - Александър Македонски - опустошителят на Газа

Александър Македонски - опустошителят на Газа

28.01.200903475

През Газа преминават много завоеватели, но Александър Велики е първият, който опустошава града до основи.

Sanovnik bg е българският онлайн съновник за Вашите сънища с постоянно актуализиращ се речник. В подробният съновник можете да намерите тълкуване на сънищата от Нас и нашите читатели. Тъй като сънищата на всеки човек, както и тяхното значение, могат да се различават, съновник.бг не носи отговорност за истинността на тълкуваните сънища или нанесени вреди на трети лица в следствие на публикувани материали в настоящият съновник и портал. Съновник бг е съновник на старите баби, мистерии, феномени и още нещо...