В гробницата в Амфиполис е жената на Александър Велики

В гробницата в Амфиполис е жената на Александър Велики

1

Местните легенди познават района на Амфиполис като гробницата на царицата. Друга теория обаче твърди, че подобно погребение е по-типично за някои знатен генерал.

1

Александър Велики

Александър Велики - Последните заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко относно Александър Велики. Нашите статии за Александър Велики от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Александър Велики.
Александър Велики - Гробът на Александър Велики е в Амфиполис?

Гробът на Александър Велики е в Амфиполис?

04.12.20140956

Разкопките в Амфиполис започват още преди две години, но от месец август тази година стана ясно какъв е мащабът на погребението. Възможно е тук да е погребан Александър Велики

Александър Велики - Александър Велики умрял от препиване

Александър Велики умрял от препиване

15.02.201402979

Александър III Македонски или Александър Велики е най-известният цар (базилевс) на Древна Македония. Управлявал е от 336 пр. н. е. до смъртта си през 323 пр. н. е.

Александър Велики - Александър Македонски по пътя на славата

Александър Македонски по пътя на славата

02.04.201333457

На 20-годишна възраст Александър е коронясан. Когато седнал на трона, той наследил велика армия и сериозни политически вълнения. Александър Македонски е един от най-великите пълководци

Александър Велики - Детството и успеха на Александър Македонски

Детството и успеха на Александър Македонски

17.09.201057861

Александър Велики: един от най-необикновените и загадъчни войни на всички времена. Историята на Александър Македонски в Елада, баща му цар Филип, майка му Олимпияда и Троянската война.

Александър Велики - Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

11.06.2010107563

Александър Велики се превръща във въплъщение на ужаса за цяла Азия. През декември 332 г. пр. Христа той влиза в Египет. Той разкрива египетската цивилизация пред останалия свят.

Александър Велики - Александър Македонски и падането на Персия

Александър Македонски и падането на Персия

30.01.200944000

Александър Македонски решил да завоюва целия свят. В природата на Александър било да изследва нови територии, но светът се оказал много по-голям, отколкото той предполагал.

Александър Велики - Александър Македонски - опустошителят на Газа

Александър Македонски - опустошителят на Газа

28.01.200963445

През Газа преминават много завоеватели, но Александър Велики е първият, който опустошава града до основи.

В Съновник.бг на тази подстраница ще намериш последните любопитни теми и статии на тема Александър Велики. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно разнообразни текстове относно Александър Велики. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Александър Велики. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Александър Велики. Александър Велики, идеи и класации.