Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен в Sanovnik.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонимендобави отговор към форумната тема: Дали тя се всели в мен?преди 8 годиниАми така се случва на добрите хора, които помагат, раздавайки се до край... Нормално. Понякога човек не разбира как се увътря от доброта. Лошото е, че така наранява и хората, които го обичат, надявам се да са също силни души и да са успяли да преминат през това без особени поражения.
    Така както го описваш ми изглежда, че съседката, като объркан дух, се е лепнала за теб, като може би единствения й познат източник на доброта и състрадание, които са естественото състояние на душите, и което й е нужно, за да премахне илюзорните наслагвания на нейната душа (в случая зли) и да открие светлината на своята душа, за да може да намери пътя и да отиде там, откъдето идваме. А ти като добра душа си се отнесла твърде състрадателно към нея и си поискала, може и съвсем несъзнателно за теб, да й помогнеш... Без да си даваш сметка за последствията или да прецениш силите си... По детски. С цялата си душа. Хубавото е, че съседката в крайна сметка е изживяла каквото е искала и се е махнала, преди да те е съсипала съвсем. И да, получила си помощ, тя също. Всеки има духовни същества, които се грижат за него. На нея са помогнали да намери пътя и да си тръгне, а на теб - да се освободиш от нея. Добре е, че оценяваш тази помощ, защото наистина не би се справила сама. Но тези същества така или иначе щяха да й помогнат, дори и да й се беше наложило да се лута тук повече време. Ти можеше да откажеш да участваш в това. Проблемът е, че се зачита правото ни на свободна воля, така че ако си искала да й помогнеш, никой не би те спрял... А е можело да мине и без теб.
    Надявам се, че ще си извадиш съответните поуки от случката и за в бъдеще ще помагаш само според силите си, а не повече... Запазвай доброто. Няма смисъл да помагаш на някого, а в същото време цената да бъде да рушиш вече изградено добро.
    И наистина не разбирам защо на децата не се разказва за духове и т.н? Ако имаше малко предварителна информация на онази възраст, тогава поне щеше да имаш шанс да не се увътриш така!