Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен в Sanovnik.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Най-известните древногръцки митовепреди 4 годиниНай-известните древногръцки митовеНай-известните древногръцки митове12.09.2021Какво, какво :) Била българска ли - е такова чудо не бях чувал до сега. Жив да не бях. Някои от нас заприличват на македонци вече. Пък за този, който е писал статията по горе си мисля че е някой ученик от 5 клас, на който са му възложили да напише свободни съчинения. Я от зад напред - на Минотавъра му пренасяли жертви постоянно - веднъж на 10 години е ако не греша, не ми изглежда да е постоянно. Самия минотавър бил човек (тук само дето не се преобърнах от стола назад),... Минотавъра си е неопределено същество с човешко тяло и бича глава. Това не е човек, а истинско чудовище. За пръв път чувам Тезей (или Тисефс, така звучи на грийк, ами ние "ей, ей" малко по руснашки, струва ми се) да е ползвал магически меч, че и от Ареадна (или Ариадни). Мита за Прометей (ей ей) е трагичен наистина, но си има щастлив край, мита за Орфей (пак 'ей' а трябва да е Орфеас) и Евридика е по-трагичен и си има нещастен край. Ако помня правилно Прометей беше спасен от самия Херкулес. Все съм се чудил защо Херкулес го водят и до днес с римското му име. По гръцки е Хераклес и звучи като Ираклис. О, мн има за писане, не ми се коментира повече просто. Лошото е че като кажат дракон в гръцките митове, елините всъщност имат предвид змия а не чудовище (от по скоро скандинавските истории). Същото като мита за ОдисЕЙ (Дисефс) и Сцила и Харипда. Сцила грешно е разбрано като много главо същество - всъщност не е биологичен дракон или нещо от сорта ами е коралов риф, а Харипдата е просто водовъртеж. Одис-ЕЙ е решил да се насочи към Сцила защото натам ще загуби няколко от хората си докато ако заплава към Харип, ще загуби всички, себе си, хората, както и кораба (между чука и наковалнята, да, от тази легенда идва). Сцила може би е остров Сицилия днес, защото при завръщането си към Итака, създателя на троянския кон, е умишлено тласкан надалеч от дома от самия ПосЕЙдо (или Посидон), задето ОдисХЕЙ ослепил сина му.. и талала нататък.
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Съществуват ли върколаципреди 4 годиниСъществуват ли върколациСъществуват ли върколаци22.03.2012Ти и най-добрият ти приятел сте психично болни.
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Съществуват ли върколаципреди 4 годиниСъществуват ли върколациСъществуват ли върколаци22.03.2012Мименце, върколака яде и къса всичко до което се докопа не само прасета.. яде и вампири.
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Съществуват ли върколаципреди 4 годиниСъществуват ли върколациСъществуват ли върколаци22.03.2012И от де разбра, бе, идиот?
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Съществуват ли върколаципреди 4 годиниСъществуват ли върколациСъществуват ли върколаци22.03.2012Сладичка Поли, не знам дали си върколак, но аз СЪМ и ще те изям, в нежния смисъл, разбира се. Ям лакомо, невъзпитано и дивашки, също така се събуждам на страни места и съм гол, без да знам как съм попаднал там.. това обаче мис е случва само веднъж в месеца и то след нощта на пълнолунието - какво ли значи това, миличка Поли. А при мен кучетата скимтят и се крият сякаш ги е страх от мен. Имам силно обоняние и остър слух, виждам отлично в тъмнината и не нося сребро. Ако и ти си като мен, нежничка Поли и случайно се преобразиш при пълна луна, ела при мен, намери ме, ще те схрускам, пак в нежния смисъл...
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Зловеща история с призраци и духовепреди 4 годиниЗловеща история с призраци и духовеЗловеща история с призраци и духове31.12.2016Глупости, ама глупости колкото искаш. Простотии изтекли от незрелия мозък на един пубер.. Нищо повече, ама нищо! Като му минат пъпките и вече ще го е страх, но от др неща, реални, от самия живот...
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Страшна история с дама пикапреди 4 годиниСтрашна история с дама пикаСтрашна история с дама пика22.05.2013Ей Мименце, ако си хубавичко, ще те изям, но е ясно че си глупаво, защото подобни измишльотини не съществуват!
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Истории за духове, които ще ви втрещятпреди 4 годиниИстории за духове, които ще ви втрещятИстории за духове, които ще ви втрещят26.06.2013Абе стига с тез' баш'е простоии, бе. Как може да сте толкова наивни и зле образовани, не зная!
  • /АнонименАнонименнаправи своята регистрация в sanovnik.bgпреди 4 години