Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен»Моите форумни теми
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни теми

АнонименЗа втори път сънувам, че падам от асансьор
За втори път сънувам, че падам от асансьор. Първия път асансьора се качи до последния етаж сякаш за да се засили, скъсаха се въжетата и тръгна да пада с все сила. Втория път се изкачи до горе пак се скъсаха въжетата но не падна, а просто слезе до шахтата откъдето излязох и тръгнах да разправям как вече съм го сънувала това. /мислех, че този път е наистина докато не се събудих/. Не че мисля,че да сънуваш асансьор трябва да значи нещо, но защо се повтяра не мога да си обясня.
АнонименВсички вярваме в Бог, но се оправдаваме със съдбата
Замисляли ли сте се, че всички вярваме /вс. християни/ в Бог и Иисус, но винаги се оправдаваме със съдбата. "еми така било писано, така е отредила съдбата" е нещото, с което се оправдаваме постоянно след злополука или грешка. Римляните обаче са си имали богинята FORTVNA - съдбата. Най-често е изобразявана държейки колело, което върти. Най - отгоре на колелото има цар, отдясно цар, който пада, отляво мъж който се изкачва /ще става цар/ и най - отдолу нещо като клошар. Не е ли такъв реално живота? Един ден си най - отгоре след това някой те избутва, пропадаш, пак се надигаш.... Аз вярвам в съдбата не като в богиня (Аз съм атеистка както се вижда от ник-а ми), а като олицетворение на невидима сила, която владее нашите падения и успехи в живота. In Fortune solio sederam elatus, prosperitatis vario flore coronatus; quisquid enim florui felix et beatus, nunc a summo corrui gloria privatus. Fortune rota volvitur: descendo minoratus; alter in altum tollitur; nimis exaltatus rex sedet in vertice caveat ruinam! nam sub axe legimus Hecubam reginam. ***** На върха на щастието седях наперен, преуспяващ , с пъстри цветове накичен. В глупостта си се представях весел и благословен, а сега се сривам от върха лишен от слава. Съдбата колелото завъртя. Надолу ме понася, унизен, а друг изкачва се нагоре. Прекалено възвишен седи отгоре кралят, а бездната го дебне! Защото под оста на колелото пише: Царица Хекуба*. *Царица Хекуба е втора съпруга на Приам, царят на Троя. След като видяла мъртъв най-малкия си син Полидор, тя полудяла. Избола с пръсти очите на убиеца му - трака Полиместър и избила децата му. В лудостта си започнала да издава звуци като кучешки лай и боговете я превънали в кучка.
АнонименСънувах Васил Левски
Здравейте! Изкам да ви разкажа сън, който ме мъчи отдавна: Тук трябва да отбележим, че съм националистка (не от ония, които викат "българия над всичко"), а от историците - патриоти. Също така е добре да вметна, че след като баща ми се самоуби наскоро знам какво е усещането човек да влезе в съня ти и правя разлика кога наистина този човек е в съня и кога е плод на въображение. Та, ставам свидетелка на следното /в съня си ест./ Васил Левски се бие с един турчин. Убива го и изоставя трупа на едно доста мрачно място. Аз само наблюдавам скрита зад един влак (?!). Действето се случва по време на османското иго и султана е заръчал всеки българин да бъде убиван и сърцето му да се изтръгва и да му се праща. Аз изчаквам Левски да си замине, отивам при умрелия турчин, вадя ножа и му изтръгвам сърцето с коварната мисъл, че ще се изгавря със султана и ще му пратя турско сърце. (Ест. той няма как да различи сърцето по народност). Преди това обаче решавам да се посъветвам с В.Левски и тръгвам да го търся. Срещам дядо си и го питам Дядо, де го Левски и той с глава ми го посочва. Тука идва момента, в който виждам ЛЕВСКИ. Чувствам се грешна да разказвам този сън защото той е личен и аз го приемам много сериозно, но... Разказвам му какви намерения имам, а той.. само ми се усмихна и нищо не каза.. Това беше сънят ми. Фантастично звучи, но като изключим факта,че всичко което сънувам се случва /80% минимум/, съм сигурна,че ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ искаше да ми отправи съобщение. Какво е то обаче? Дали да не деля хората защото отвътре сме еднакви /сърцата/ или нещо друго...