Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Защо плача, когато влизам в свети места

Защо плача, когато влизам в свети места

Защо плача, когато влизам в свети места
Наскоро посетих черквата в с. Добърско, близо до гр. Разлог. В момента, в който прекрачих прага на двора почувствах силна мъка и заплаках. Толкова ми стана мъчно, че го усещах почти като физическа болка в гърдите. Измих си лицето на аязмото, което се намира в двора и пийнах от водата.

Това обаче не ме облекчи, напротив, не спрях да плача, защото усещах силна мъка. Когато влязох в черквата и слушах разказа на екскурзовода на черквата едва сдържах дъха си за да не хлипам. Преди да отида там бях напълно спокойна, никой и нищо не ме беше разстроило, нито ядосало. Нямам обяснение за това, което се случи.

А това ми се случва за втори път. Първият път беше когато отидох в храма на Ванга в Рупите. И там след като оставихме колата на паркинга и пристъпих в двора се почувствах по същия начин, заплаках.

Беше ми много мъчно на душата, а нямах причина да се чувствам така. Нямам обяснение за всичко това. Моля, ако някой може да ми обясни защо става така, ще бъда благодарна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
Тя
Тя
02.04.2015 11:43
Черквата все пак е свято място и притежава невидима енергия и няма как човек да влезе в нея и да остане равнодушен...Преди няколко месеца с мои приятели също ходихме в тази черква. Въпреки, че е забранено да се правят снимки ние успяхме все пак да щракнем няколко, защото искахме да запечатим някои от нещата там и да ги покажем на близките си. И познайте какво......когато си отворихме навън телефоните(с тях снимахме) всички снимки бяха размазани. Не съм фанатичка и допускам, че може да са поставени заглушители, но все пак..... Няма логика, ако ти е направена магия в черквата да се чувстваш така. По скоро там би трябвало да получиш облекчение и не мисля, че това е причината за плача. Аз лично ходя на черква, когато почувствам нужда да го направя, а не само защото някой е казал, че трябва да се ходи. Първо благодаря за Божията подкрепа, после изливам цялата мъка и болка, която ми се е насъбрала и накрая моля Господ и други светии да продължават да ме подкрепят, да ми дават сили да се боря с трудностите и да ми показват верния път. И се чувствам като Мартин. Облекчена и окрилена, заредена с много положителни мисли и енергия. Мисля, че е липса на вяра или недостатъчно силна такава. Ако силно вярваме няма как да излезем с мъка и болка от там. А ще сме заредени с нова енергия, с нова надежда...
5
1
Цветанка Рангелова
Цветанка Рангелова
16.01.2014 22:33
Естествено чувството може да е силна еуфория,но в никакъв случай истинският храм не ни оставя безразлични.
2
0
Цветанка Рангелова
Цветанка Рангелова
16.01.2014 22:31
Всички чувствителни и религиозни хора плачат в храм,когато храмът не е осквернен и в него съществува енергиен канал на даден светец,например,на чието име е храмът.В храм където се извършват небогоугодни дела човек не чувства абсолютно нищо.Следователно няма полза от посещение в такъв храм.
6
0
Martin
Martin
22.12.2013 22:10
Аз пък когато отида в църква или в манастир усещам радост. Може да съм унил, но там се зареждам. Чувствам, че съм окрилен от някаква сила и усещам една еуфория. Толкова ми става хубаво, чувствам една закрила и може в даден храм да знам иконописите до болка, но всеки път с удоволствие ги гледам пак и пак. Това на какво се дължи?
3
0
Radst
Radst
01.12.2013 22:35
Имам 2 предположения-първото е че във вас има негативна енергия от сорта на магия и когато сте на свято място започвате да го усещате докато през другото време то пак е във вас но вие не го чувствате.По същия начин баба ми бе паднала с изгубено съзнание на Кръстова гора и си счупи китката.Бе ходила да й леят куршум и баячката й обяснила че някаква лоша сила е излязла от нея по този начин с падането и е за нейно добро.Другата ми хипотеза е че имате голям грях и по този начин Господ ви приканва към покаяние.Изповядайте се-със сълзи на очи!!!
2
0
bella_b
bella_b
23.12.2013 20:42
Много благодаря, че ми писахте. Наистина и двете Ви предположения може да са верни. Сега си мисля какъв ли неосъзнат от мен грях имам или пък някой си е "вадил очите" с просотии. Всъщност Ви пиша за да Ви благодаря, че коментирахте.
2
0
Monika
Monika
01.12.2013 22:17
Аз не съм вярваща,почти не стъпвам в църква,но като стъпя винаги ми се случва да заплача.Мислех,че причината е точно в това,че не вярвам.
0
0
r
r
29.11.2013 16:05
Аз имам абсолютно същия проблем!!! Много често ми се случва, а пък съм много религиозна и често ходя на църква... Незнам това дали е просто, защото съм емоционална или има друго обяснение, но аз лично не го намирам за нормално от нищото човек да почне да плаче и то само в църкви... За това страшно много ви моля ако някой има обяснение да го даде, защото аз нямам
1
0
иван
иван
29.11.2013 17:09
май имаш направена магия, виж в сайта има статия как да разпознаем че имаме магия - един от симптомите бяха такива необясними неща в църквата
0
0
Кремена
Кремена
24.11.2013 08:02
Много рядко ми се случва да ходя по такива места,но при мен се получава същото.Изпитвам много странно чувство в гърдите,което не мога да обясня с думи.
0
0