Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Дългата черна коса и постоянното преследване.

Дългата черна коса и постоянното преследване.

Дългата черна коса и постоянното преследване.
Приятелка ме прати тук да потърся информация за кошмара си, но така и не намерих, затова просто реших да споделя.
-------
За пръв път сънувах кошмар когато ме приеха в ново училище. (Беше пети клас.) Всичко беше нормално, имаше го притеснението, срама и трудно се свикваше. Все пак четири години бях в друг клас и беше напълно нормално да не съм с всичкия си в новото училище.

Но тогава се започнаха странни кошмари. Сънувах, че съм единствената останала в училище и се връщах от компютърния кабинет, понеже вкъщи не работеше моя и ми бяха разрешили да остана след училище.

Тръгвах да слизам по стълбите и изведнъж започнаха да се чуват тихи шепоти. Мислех си, че ми се е причуло или пък може би е вятъра, но шепотите става все по-силни и по-близки до мен. Кой не би се изплашил от това? Обърнах се да видя да не би някой да си прави шега с мен и тогава я видях.

Момиче на около тринадесет години и беше облечена с болнични дрехи. Цялата беше мокра и дългата ѝ черна коса покриваше цялото ѝ лице и нямах възможността да видя коя е или как изглежда поне.

Нямам много спомени на реакцията си, но помня, че тръгвах да бягам, но всички врати бяха заключени, а прозорците бяха като бронирани. Нямаше как да избягам и го знаех много добре. Тръгнах да бягам по коридора на училището и чак тогава забелязах, че момичето не можеше да тича.

Ходеше бавно и си тананикаше песничка, която ми беше до болка позната, но не знаех откъде. Щом смених посоката на бягане, тя лениво се обръщаше и тръгваше към мен с бавни крачки. Всеки път се събуждах точно там.

Три години по-късно смених училища. Сега съм осми клас, уча в ново училище, имам нови приятели и от началото на тази учебна година не бях сънувала същият сън отново. До преди два дена.

Живея в квартал, който попринцип е много спокоен. Няма движение, рядко се случват инциденти. Но тази година родителите ми чуха за някакъв изнасилвач лутащ се из гробищата. Но това е друга тема.
Попринцип аз самата съм човек, който много рядко се плаши.

Свикнала съм да гледам ужаси и да чета истории за духове, но не е възможно да сънувам кошмар на едно и също място за три години, нали? Така или иначе преди два дни (между 22 и 23 май) отново сънувах кошмар, което не се бе случвало от септември 2012.

Сънувах, че съм пред блока си и нещо си говорех с момиче от съседния вход. Няма да споменавам името ѝ, просто ще я нарека Е. Та аз и Е обсъждахме различни неща за Япония, японският език и всякакви други теми, които ни бяха интересни. Изведнъж някакво момиче дойде при нас.

Имаше дълга черна коса, която беше преметната от едната страна на рамото ѝ и носеше жълто яке. Странно е да видиш някой да носи яке по това време на годината, понеже температурите надвишаваха тридесет градуса. Та това момиче ни гледаше с широка усмивка и си тананикаше песничка.

И тогава се сетих. Грабнах Е и я задърпах колко се може по-надалеч от момичето. Това беше същото, което беше в старото ми училище, само където сега очевидно можеше да тича и можех да видя лицето ѝ. Не помня детайли за външният ѝ вид.

Аз тръгнах да бягам и следователно Е ме последва. Момичето ни следваше и чувах шепоти отново. Чуваше се ясно " Искам да играем " и се опитах да мисля за нещо друго, но не успях. Шепотите става по-силни и скоро силни писъци започнаха да гънтят в ушите ми.

Усетих силен натиск върху гръкляна си и усетих как бавно ми причерняваше. В следващия момент се озовах пред входа на блока си и инстинктивно тръгнах да бягам нагоре по стълбите. Реших да погледна назад и видях момичето.

Отново пееше същата песничка и нещо в мен извика " бягай ". И го направих. Започнах да тичам по стълбите колкото се може по-бързо, но тя ме настигаше. Тъкмо когато тя ме хвана се събудих.

На следващия ден, е, вече беше нощ щом си лягах (между 23-24 май) отново сънувах кошмара. Само, че този път той не се повтори, а продължи. Чисто нов ден. Беше толкова реално. Аз и Е се скрихме и цял ден нямаше и следа от момичето.

Стана време да се прибираме и тъкмо отключвах входната врата, когато внезапно настръхнах цялата. Единственото, което успях да чуя е "Хайде да играем", преди да тръгна да бягам по стълбите нагоре отново.

Стигнах до четвъртия етаж и изведнъж тя се появи пред мен, гледайки ме празно и точно тогава се събудих. Не мисля, че мога да понеса да сънувам това и тази вечер.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
алекс
алекс
20.06.2013 12:11
определено си гледала Предизвестена смът
1
1
dgdb
dgdb
05.06.2013 00:15
Сьнят ти няма нищо общо с някакьв филм и измислен герой в него. Какви са тези глупости дето рьсите. Авторке, пробвала ли си да говориш с момичето? Опитай в сьня си да говориш с нея вьпреки страха. Опитай да видиш какво пропускаш в сьня си. Прави обратното на правилното. Вьрвои срещу нея. Защо бягаш? Опитай да надделееш емоциите.
2
0
maria
maria
01.06.2013 10:37
Според мене си сънувала Самара Морган тя е момиче с дълга черна коса и много бяла тя е убита от 2рата и майка и тя все още търси майка си и преследва децата които според нея имат добри майки дано не е тя,но мисля ,че е тя ,тя е дух убиец и е много самотна ;х
1
1
Весела
Весела
28.05.2013 18:09
Та, хм, здравейте. Аз съм автора на ' историята ' да го наречем. Благодаря за отзивите, но може би трябваше да спомена, че момичето няма нищо общо със Самара Морган. " Предизвестена смърт" наистина е филм, който не си заслужава и не е страшен. Но това е друга тема. Аз самата попринцип съм любител на призраци, хорър филми, но това никога не ми е оказвало влияние върху начина на живот и кошмарите ми. Кошмарите ми са по-скоро плетеница, неща без смисъл. Но все още не мога да си обесня защо сънувах един и същ човек. Дори не я познавам. И нямаше нищо общо със Самара както казах, може би само факта, че беше с черна коса и болнични дрехи, но съм повече от убедена, че не беше свързано с нея.
1
1
Посетител
Посетител
27.05.2013 01:57
А може би преди години си гледала филма "Предизвестена смърт" (определено голяма грешка от страна на родителите ти, че са го допуснали) и просто съзнанието ти пресъздава части от филма и образа на Саманта морган, когато си притеснена или превъзбудена. Опитай се да се успокоиш и не си позволявай да заспиш нервна или притеснена и всичко ще се нареди. Ако не си спокойна преди лягане, направи нещо, за да се разсееш - чети, слушай музика или гледай забавен филм, всичко, което би могло да отвлече мислите ти. И най-важното - не се връзвай на разни хора, които имат твърде много свободно време и си го запълват като плашат другите и си придават важност. Ако си нервна, когато заспиш, съзнанито ти (или по-точно подсъзнанието ти) се опитва да намери изход. Сънищата ни не са нищо повече от химико-биологичен процес :-) Сладки сънища! Не се страхувай да сънуваш!
0
0
Ани
Ани
26.05.2013 02:49
Според психологията когато сънуваме един и същ сън много пъти означава, че не сме научили някакъв урок за нещо. Когато човек разбере какво трябва да направи и го направи тогава съня спира. Аз 9 пъти за период от около 12 години сънувах, че катастрофирам в колата на майка си и всички умират, а аз оставам жива. Прехвърлиха колата на мое име и кошмарите продължиха. Когато реших, че аз, децата ми и съпругът ми повече няма да се качим в тази кола така се развиха нещата, че трябваше да я бракуват преди да е убила някого. Тя 'умря" и повтарящият се кошмар спря. Така че помисли какво трябва да направиш, за да се спасиш от този кошмар.
0
0
Духов Спектър
Духов Спектър
25.05.2013 18:44
Интересна история.Хората твърдят,че сънищата са играта на мозъка.Както играят малките деца,така играе и мозъка ни.Но хубавото на кошмарите (не говоря за кошмарите и сънищата или сънищата,а само за кошмарите)е,че така разбираме ако сме направили нещо лошо.Когато направим някаква лоша постъпка и мозъка ни се опитва да ни го напомня,за да ни измъчва докато не го оправим.Така де в твоя случай,не е така.Това момиче с болничните дрехи и черната дълга коса,покрила лицето й се казва Самара Морган.Напиши го в гугъл,ако искаш и я виж.И като я видиш,моля те пиши коментар тук (като отговор дали това е момичето в съня ти),защото като Духов Спектър,аз знам как да спра сънуването на Самара Морган.Та искам ти коментар,за да разбера дали да ти го пиша,защото искаш да разбереш начина за спиране на този ужасен кошмар или просто съм се изхабил да пиша...
0
0