Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Откъс от Гладът на душата

Откъс от Гладът на душата

Откъс от Гладът на душата
Замисляли ли сте за основните прилики и разлики между човека и другите живи същества на планетата? Приликата е очевидна. Борбата за оцеляване и предаването на генетичната информация към бъдещето.

Но докато животните живеят в хармония с природата не променяйки нищо, човекът всъщност е изтъкан от стремежи да промени всичко. Ненаситна е човешката раса да сбъдва своите мечти, да преборва страховете си, да открива нови и нови предизвикателства.

Колкото повече постига толкова повече иска. Защо? Днес кораби прекосяват океаните, самолети континентите, мъчим се да навлезем и в Космоса. За един посредствен човек от миналото хората сътворили това са били налудничеви мечтатели, може би дори окачествени като болни мозъци.

А всъщност мечтите на някои такива в древността са дали тласък на този подем. Днес хората искат да живеят по – дълго, да се преборят с глада и да повишат качеството си на живот. Маса известни и неизвестни учени разнищват човешката природа търсейки тези отговори.

Някои сигурно са прочели че сме на една крачка от успеха. Аз вярвам че и това ще стане. И какво ще поиска човека когато получи и това? Какво ще стане когато всичките материални нужди в отговор бъдат задоволени?

Ще се появят нови мечтатели търсейки нещо ново защото човекът всъщност е безкрайно гладен за развитие. И какво ако можем в един момент да се отървем напълно от материалното си съществуване?

Да се изтръгнем от обвивката която ни създава само ограничения? И какво ако в огромната Вселена духът преситен от материалното реши да създаде свой свят? Превъплъщение на въображението си?

Нещо ново и различно което да осмисля безкрайния му живот.Всичко немислимо може да стане реалност. Реалността сама по себе си обаче е илюзия която всеки изгражда за себе си според възможностите си за пространствено мислене... Умовете тикат каруцата напред, ограничените я пълнят а безскрупулните винаги си я присвояват...
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати